HírekMotorokMotorozás

10 halálos áldozat volt Pest-megye útjain januárban

Balesetmegelőzési kampányHabár a Pest-megyei Baleset megelőzési bizottság 2020-as baleseti statisztikái egyelőre még nem publikusak, annyi kiszivárgott információt sikerült szereznünk, hogy ez az év nem kezdődött fényesen a legforgalmasabb megyénkben.

Ahogy azt nemrég megírtuk, a 2020-as országos baleseti statisztikák sokkal jobban alakultak, mint arra számítani lehetett, még annak fényében is, hogy a COVID-19 világjárvány miatt kijárási korlátozások voltak.

Az idei számok alapján is úgy tűnhet, hogy minden jól alakul, hiszen Pest megyében 12%-kal kevesebb személyi sérüléses baleset történt, mint 2020 januárjában, ami összesen 114 esetet jelent. Igen ám, de ebből 9 halálos kimenetelű volt, a tavalyi 4-hez képest összesen 10 halálos áldozattal.

A motoros szezon még el sem kezdődött, de arra már biztosan számítani lehet, hogy erősödnek majd a baleset-megelőzési kampányok idén a leginkább veszélyeztetett csoportokban. Ennek előfutáraként január 26-án az Országos Rendőr-főkapitányság budapesti épületének homlokzatán baleset-megelőzési témájú fényfestés jelent meg.

Vigyázzunk magunkra és másokra is az utakon, hogy minél kevesebb közlekedési baleset történjen!

Történelmi mértékben csökkent 2020-ban a közlekedési balesetben elhunytak száma

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Fotó: Baleset-megelőzési kampány fényfestése az Országos Rendőr-főkapitányság budapesti épületének homlokzatán, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. január 26-án este. MTI/Lakatos Péter

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük