HírekMotorokMotorozás

Motoros sportaréna épül Nyíregyházán

hungaroringA mogyoródi Hungaroring után, a keleti országrészben is szeretnének megvalósítani egy autó- és motorsport arénát, mégpedig Nyíregyházán. A beruházás várhatóan 2019 második felében elkezdődik, s 2021-ben fejeződik be.

Az uniós közbeszerzési lapban nemrég jelent meg a nyílt pályázati kiírás az aréna megvalósítására vonatkozó részletes megvalósíthatósági tanulmány készítésére – írja az mfor.hu.

Az igaz, hogy az előkészítési fázist már 2018 év végéig le kellett volna zárnia a megbízott Nemzeti Sportközpontnak, s a tavalyi kormányhatározatból kiderül, legfeljebb 274 457 250 forintot biztosítottak erre.

A közbeszerzés szerint, a beruházás célja „a mogyoródi Hungaroring mellett, az ország keleti részében is létesüljön egy olyan multifunkciós létesítmény-együttes, amely a Hungaroringen megrendezésre kerülő nemzetközi sportversenyeken kívül, az autó- és motorsport egyéb szakágai versenyeinek megrendezéséhez is XXI. századi követelményeknek megfelelő helyszínt biztosít”.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kiírás szerint a sportközpontban lenne többek között FIA Grade 6R versenypálya, nemzetközi gokart pálya és vezetéstechnikai központ, offroad és salakmotor központ, valamint hotel, étterem és konferenciaközpont.

A közbeszerzés nyertesének környezetvédelmi, akusztikai, közlekedési és sportszakmai tanulmányt is kell készítenie. A pályázatokat április 24-ig kell benyújtani.

Forrás: mfor.hu
Fotó: Hungaroring (Interton group)

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük