HírekMotor felszerelésMotorbemutatóMotorok

Itt a legjobb, hosszú távú kalandmotor a Yamahától: Ténéré 700 World Raid

Yamaha Ténéré 700 World Raid 2022

A jármű tömege még inkább központosított, a tömeg eloszlása ideális az első és a hátsó rész között.

Az új elrendezés fontos jellemzője, hogy az új, oldalt szerelt ikertartályok legmagasabb pontja alacsonyabb, mint a Ténéré 700-as tankjának teteje, így a tartály és az ülés közötti magasságkülönbség lecsökkent, és sokkal laposabb profilt eredményez, ami növeli a motoros mozgékonyságát és elöl-hátul megkönnyíti terepen a súlyváltást.

A kettős tartályos kialakítás másik előnye, hogy az üzemanyag fluktuációja korlátozott az egyetlen nagy tartályos elrendezéshez képest, és ez különösen kanyarodás közben jelent előnyt. Végül pedig a Ténéré 700 World Raid két oldalt elhelyezett üzemanyagtartálya nem csak a motor sivatagi rallys örökségére emlékeztet, hanem egyértelmű bizonyítéka annak, hogy ez az új kalandmodell a Yamaha legsikeresebb gyári versenymotorjaival közös DNS-sel rendelkezik.

Lapos ülés a motoros fokozott agilitása érdekében

Az új, kettős tank kialakításának csökkentett magassága mellett a Ténéré 700 World Raid az új, 890 mm magas ülés előnyeit is élvezheti, amely sokkal laposabb profilt biztosít az ülés és a tank simább átmenete érdekében. Az ergonomikus kialakítás lehetővé teszi a motoros számára, hogy könnyen tudjon előre és hátra mozogni a testsúly áthelyezések során, és ura maradjon a motornak nehéz terepen is – akár ülve, akár kiállva.

Az ülés 2 darabból álló kialakítása lehetővé teszi a hátsó rész egyszerű eltávolítását, hogy olyan tartozékok, mint az állvány vagy a csomagtartó felszerelését lehetővé tegye. Az ülés kétféle bőrből készült, középen magas tapadási zónával és sima bőrrel, amely lehetővé teszi motorozás közben a szabad mozgást.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Yamaha Ténéré 700 World Raid 2022

5 hüvelykes, színes TFT kijelző, mobil csatlakoztathatósággal

Az új 5 hüvelykes színes TFT kijelző összeköttetésben áll a motorkerékpár kommunikációs vezérlőegységével (CCU), amely a MyRide alkalmazással kommunikál, és a műszerfalon megjelenő szöveges üzenetek és bejövő hívásokról szóló értesítések formájában biztosítja a kapcsolatot – a mobil akkumulátor állapota pedig azonnal megjelenik, amint létrejön a kapcsolat.

Ez a kapcsolódási lehetőség és a javításra szoruló műszaki problémák azonosításának képessége további nyugalmat és biztosítékot nyújt a kalandmotorosok számára, különösen akkor, ha ismeretlen területen hosszú távú utakon vesznek részt.

A releváns információkhoz való hozzáférés minden hosszú távú expedíció során létfontosságú, és a Ténéré 700 World Raid versenyzői 3 különböző téma közül választhatnak az új 5 hüvelykes színes TFT kijelzőn.

Az „Explorer” képernyő elrendezése modern digitális kialakítású, amely a gép összes fontos működési adatát korszerű és könnyen olvasható stílusban jeleníti meg. A „Street” kijelzőn egy kör alakú számlapot és tűt tartalmazó fordulatszámmérő található, amely az analóg korszak hagyományosabb megjelenését nyújtja, a „Raid” kijelzőt pedig tipikus rallyversenyzői útikönyv ihlette, és két független visszaszámlálót tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a motoros számára, hogy lássa a következő úticél távolságát.

A műszerfal jobb oldalán található egy A típusú USB-csatlakozó, amely a navigációs rendszereket táplálhatja, illetve a mobilkészülékeket töltheti.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük