HírekMotor felszerelésMotorbemutatóMotorok

Itt a legjobb, hosszú távú kalandmotor a Yamahától: Ténéré 700 World Raid

Yamaha Ténéré 700 World Raid 2022Nagy nyomatékú EU5 CP2 motor

A Yamaha ikonikus 689 köbcentiméteres, folyadékhűtéses, soros, kéthengeres motorja a hajtóereje az új Ténéré 700 World Raidnek. A 270°-os főtengellyel rendelkező, jellegzetesen egyenetlen gyújtási sorrendet biztosító, keresztsíkú koncepciójú CP2 motor híres az erős lineáris nyomaték-kibocsátásáról, valamint a rendkívül érzékeny és könnyen szabályozható teljesítményéről, amely minden sebességnél élvezetessé és ösztönzővé teszi a motorozást.

A kompakt méretek és a kis súly a CP2 egységet ideálissá teszi a kalandmotorozás igényeihez és követelményeihez – emellett a lineáris nyomatékleadással, amely bőséges alacsony és középső tartományban nyújtott húzóerőt biztosít, ez a robusztus, megbízható és gazdaságos motor különösen alkalmas a kalandmotorosok által jellemzően használt különféle közúton és terepen való használatra.

A motor, amely már a legkelendőbb Ténéré 700-asban is bizonyított, a Yamaha egyik leglegendásabb erőműve, hiszen a bevezetése óta több mint 221 000 CP2 motorral szerelt egységet adtak el belőle.

Ténéré 700 légszűrőház

Yamaha Ténéré 700 World Raid 2022

A Ténéré 700 család új légszűrőházat kapott, amelyet kifejezetten az extrém terepviszonyokhoz terveztek, és ez a nagy távolságú kalandmotor erre készült. A Ténéré légszűrőháza előrefelé néző szívócsatornát kapott, amelyet úgy terveztek, hogy elkerülhető legyen a hátsó kerék által felvert por és törmelék bejutása.

Magasabb szélvédő, könnyen eltávolítható oldalsó szélterelők, LED villogók és elülső burkolat
A hosszú távú kalandok során a további szélvédelem érdekében a motor 15 mm-rel magasabb, könnyen eltávolítható oldalsó szélterelőkkel ellátott szélvédővel van felszerelve, és a LED-es villogók az eredeti felszerelés részét képezik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A hűtőt körülvevő elülső panelek és a kormányosfülke körüli belső panel strapabíró üvegszálas kompozit anyagból készült. Ezeket úgy tervezték, hogy képesek legyenek kezelni a kemény terepmotorozást.

Nagyobb lábtartók

A Yamaha tervezői a Ténéré 700 World Raid-et kompromisszumok nélkül, a legmagasabb specifikáció szerint fejlesztették ki.

Az új, nagyobb lábtartók is ezt a részletekre figyelést hangsúlyozzák. A nagyobb felület nagyobb tapadást biztosít a motoros lábbelijének, és csökkenti a talpra nehezedő nyomást extrém terepen való motorozáskor. A nagyobb felület megakadályozza a sár és a homok felhalmozódását, a kivehető gumibetétek pedig javítják a bakancs és a lábtartó stabilitását nedves körülmények között.

A gumibetétek eltávolításával a lábtartók kifejezetten rallyverseny-orientált alkatrészekké válnak, mind a megjelenés, mind a teljesítmény szempontjából.

 

Lapozz tovább!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük