fbpx
EseményekMotoros túra

Félország-túra Sportsteren

Félország túra SportsterenElsőként Röjtökmuzsajra mentünk, hogy megnézzük a Malommúzeumot. Szépen rendben tartott környéket találtunk, azonban az épület magánkézben van, és panzió illetve étterem működik benne. Mivel egyik szolgáltatással sem kívántunk élni, elindultunk ellenkező irányba Fertődre. Megnéztük a kastély gondozott parkját, épületét, és csak teltünk a szemnek kellemes látvánnyal.

Persze korántsem néztünk meg mindent, mert Boldi ajánlatával – késő bánat – nem éltünk. Azaz nem néztük meg a közeli lápot az összes flórájával és faunájával, a skanzent, de hát messze volt még Eger.

A szombat este és éjjel beszélgetéssel telt. Egyre több lett az ismerős, s bár a koncertek nem a mi fogunknak valók voltak, nem unatkoztunk. Ami különösen tetszett ebben a buliban az a régi találkozók családias hangulata volt. Mivel nem vagyok újságíró, és nincs véremben a fotózás sem, így eshetett meg, hogy egyetlen képet sem csináltam. De nem baj, mert az arcok, az élmény mélyebben bevésődött, mint bármely digitális kép.

Vasárnap indultunk tovább Esztergomba, ahol barátaink már vártak ránk. Persze a változatosság gyönyörködtet elve alapján, az előző napi esőt felváltotta a kánikula. Nem siettünk, a Duna és környezete gyönyörű, így útközben többször megálltunk. Na nem azért mert a „rendkívüli” 160 km-t nem bírtuk volna megtenni, hanem mert mindenhol tömegbe futottunk, ahol csendet reméltünk.

Próbáltunk jó házias éttermet találni, ahol egy finom halászlevet ehettünk volna, de cserben hagyott szaglásunk, így a harmadik próbálkozás után feladtuk és maradtunk a már jól bevált esztergomi lángosnál. Miközben tömtük magunkba a sajtos-tejfölöst, a „még elbújhattok” lehetőségével felhívtam Ildóékat, akik köszönték, hogy az utcán nyakig tejfölösen eszünk, mikor ők készültek. Persze a finom grillen sütött csevap jól jött később is. :o)

Félországtúra SportsterenEsztergom egyik kedvenc városunk így főbb nevezetességeit már be- és megjártuk évekkel korábban. Különösen érdemes felmenni a Bazilika kupolájába, ahonnan kibújva jólesik belekapaszkodni a drótba, és áááááááá nem vagyok cseppet sem tériszonyos felkiáltással gyönyörködni a tájban, és bosszankodni a gyönyörű dombok és lankák láttán, amit mások ajándékba kaptak anno.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Házigazdáinknak hála, sikerült most teljesen új aspektusból látni a Bazilikát és a Pilist, amit pár nappal később még fokoztak is – de erről majd később. Felelevenítettük hajdani biciklizni tanulásunkat, miután Ildó kisfia szédületes tempóval és bicskázásokkal, kacagva száguldozott, miközben minket a frász kerülgetett. Vitt minket magával a család kicsi kutyája, a közel 60 kilós leonbergi juhász, aki vidáman ugrándozott a vízben, míg mi kellő távolságból figyeltük.

Nincs még vége, lapozz!

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x