EseményekMotorverseny

Újévi csapatás – Indul a Dakar 40. jubileumi versenye

dakar 2018 01Már tűkön ülnek a terepversenyek rajongói, és alig várják, hogy a televíziók képernyőin izgulhassák végig minden idők legkeményebb, embert és gépet próbáló versenyét, a Dakar Rally-t. A szerencsésebbek személyesen lehetnek jelen, így bíztatva kedvenceiket. Nem kell sokat várni. Január 6-án startol a mezőny.

A hagyományokat követve, 2018-ban is az év elejére datált megmérettetés immár 40. alkalommal kerül megrendezésre. Az évek során folyamatosan változtak a helyszínek, az útvonalak és a terepviszonyok, melyekkel a versenyzőknek meg kellett küzdeniük. A szervezők gondoskodtak arról, hogy ha valaki célba akar jutni, ahhoz a maximumot kelljen kihoznia magából és járművéből egyaránt.

Nem lesz ez másképp idén sem. Az évek óta Afrikából Dél-Amerikába költözött Dakar mindig tartogat meglepetéseket. Öt év után Peru is újra otthont ad az őrült futamnak, így Bolíviával és Argentínával közösen biztosítja az útvonalak színterét a verseny számára.

A két héten keresztül tartó őrület közel 9000 kilométeren igyekszik majd kiszipolyozni a résztvevőket. Ennek fele speciális szakaszokon történik, így a rutinra és felkészültségre szüksége lesz mindenkinek. A durva útviszonyok mellett még az útvonal 3000 méteres szintkülönbsége is próbára teszi majd az emberi szervezetet.

{tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}Mint az elmúlt években azt megszokhattuk, motoros csajok is részt vesznek a kemény menetben.{/tweetme} Laia Sanz és Rosa Romero Font idén is rajthoz áll. A bevállalós Sanz a korábbi években hihetetlen teljesítményével kápráztatta el a terepversenyek kedvelőit, és reméljük, idén még jobb helyezést ér majd el. Font már megfontoltabban, visszafogottabban motorozik. A biztos célba jutást szokhattuk meg tőle, nem az élmezőnyben való részvételt. Kíváncsian várjuk, idén vajon belehúz-e egy kicsit, vagy marad a középmezőnyben. Egy régi-új arcot is láthatunk majd a motoros csajok között a holland Mirjam Pol személyében.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A quados szakaszban idén a harcos amazon Camelia Liparoti nem indul, mivel átigazolt az SXS (épített homokfutó) kategóriába, ahol Angelo Montico-val közösen igyekeznek majd a célba. Helyette egy másik hölgy lép színre a négykerekűeket megzabolázók között a cseh, Olga Rouckova személyében. Visszatérőként üdvözölhetjük a részben hazai pályán versenyző bolíviai hölgyet, Suany Martinezt.

Magyar legények is igyekeznek majd célba jutni a Dakaron. A motorosok között Dési János és a román színekben versenyző Gyenes Emánuel mellett a Szerbiát képviselő Saghmeister Gábornak, míg az autósok között a Szalay-Bunkóczi párosnak szurkolhatunk. Ismerve a Dakar korábbi útvonalait, azok változatos terepviszonyait, minden bizonnyal szükségük is lesz rá.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük