fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

MX bajnoknő Új Zélandból

Katherine PrummEurópai sikerei mellett az új zélandi versenyzőnő számos ausztrál címet, és több AMA győzelmet tudhat magáénak Amerikában is.

Ezekkel az eredményekkel pedig jelenleg a motokrossz világának egyik vezető női versenyzője. Mostantól a Yamaha gyári csapatát erősíti majd.

A Yamaha Motor Europe (YME) bemutatta legújabb gyári csapattagját. A 19 éves, új zélandi Katherine Prumm a jelenlegi FIM női motokrossz világbajnoka 2008-ban egy YZ250F motorkerékpáron fog versenyezni. Prumm a Yamaha szerződésétől azt reméli, hogy a 2006-os és 2007-es világbajnoki címe mellé odahelyezheti majd a 2008-as díjat is. Ebben a Van Beers Yamaha kitűnő holland szakemberei lesznek segítségére. Az MX1 sorozatban a litván Aigar Leok az MX2-ben az orosz Evgeny Bobryshev lesznek majd a csapattársai.

Európai sikerei mellett Prumm számos ausztrál címet, és több AMA győzelmet tudhat magáénak Amerikában is. Ezekkel az eredményekkel pedig jelenleg a motokrossz világának egyik vezető figurája. A női motokrossz világbajnokság mellett úgy tervezi, hogy az európai szezon végén elindul az új zélandi férfi motokrossz bajnokság MX2 osztályában. Idén ebben a sorozatban szeretne az első tíz versenyző között végezni, hiszen tavaly csupán a 12. helyezésre futotta a férfiak között.

A 2008-as évben a hölgyeket Bulgáriában, Olaszországban, Franciaországban és Hollandiában nézhetjük majd meg. A világbajokság első futama május 11-én a bulgáriai Sevlievo pályáján zajlik majd.


 

Katherine Prumm

Születési idő: 04/06/1988
Születési hely: Johannesburg, Dél-Afrika
Állandó lakcím: Auckland, Új Zéland
Nemzetiség: Új Zéland
Magasság: 172 cm
Súly: 66 kg
Hobbi: kerékpározás, futás, rajzolás, időtöltés a barátokkal és a családdal
Eredményei:
2007: FIM női motokrossz kupa világbajnok, AMA WMA női kupa győztes, Ausztrál bajnok
2006: FIM női motokrossz kupa világbajnok, két WMA (USA) futamgyőzelem
2005: FIM női motokrossz kupa világbajnokság második helyezett, Oceania bajnok, Ausztrál bajnok, Új Zéland bajnok
2004: Új Zéland női bajnok senior és junior kategóriákban.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x