EseményekMotorverseny

MX bajnoknő Új Zélandból

Katherine PrummEurópai sikerei mellett az új zélandi versenyzőnő számos ausztrál címet, és több AMA győzelmet tudhat magáénak Amerikában is.

Ezekkel az eredményekkel pedig jelenleg a motokrossz világának egyik vezető női versenyzője. Mostantól a Yamaha gyári csapatát erősíti majd.

A Yamaha Motor Europe (YME) bemutatta legújabb gyári csapattagját. A 19 éves, új zélandi Katherine Prumm a jelenlegi FIM női motokrossz világbajnoka 2008-ban egy YZ250F motorkerékpáron fog versenyezni. Prumm a Yamaha szerződésétől azt reméli, hogy a 2006-os és 2007-es világbajnoki címe mellé odahelyezheti majd a 2008-as díjat is. Ebben a Van Beers Yamaha kitűnő holland szakemberei lesznek segítségére. Az MX1 sorozatban a litván Aigar Leok az MX2-ben az orosz Evgeny Bobryshev lesznek majd a csapattársai.

Európai sikerei mellett Prumm számos ausztrál címet, és több AMA győzelmet tudhat magáénak Amerikában is. Ezekkel az eredményekkel pedig jelenleg a motokrossz világának egyik vezető figurája. A női motokrossz világbajnokság mellett úgy tervezi, hogy az európai szezon végén elindul az új zélandi férfi motokrossz bajnokság MX2 osztályában. Idén ebben a sorozatban szeretne az első tíz versenyző között végezni, hiszen tavaly csupán a 12. helyezésre futotta a férfiak között.

A 2008-as évben a hölgyeket Bulgáriában, Olaszországban, Franciaországban és Hollandiában nézhetjük majd meg. A világbajokság első futama május 11-én a bulgáriai Sevlievo pályáján zajlik majd.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Katherine Prumm

Születési idő: 04/06/1988
Születési hely: Johannesburg, Dél-Afrika
Állandó lakcím: Auckland, Új Zéland
Nemzetiség: Új Zéland
Magasság: 172 cm
Súly: 66 kg
Hobbi: kerékpározás, futás, rajzolás, időtöltés a barátokkal és a családdal
Eredményei:
2007: FIM női motokrossz kupa világbajnok, AMA WMA női kupa győztes, Ausztrál bajnok
2006: FIM női motokrossz kupa világbajnok, két WMA (USA) futamgyőzelem
2005: FIM női motokrossz kupa világbajnokság második helyezett, Oceania bajnok, Ausztrál bajnok, Új Zéland bajnok
2004: Új Zéland női bajnok senior és junior kategóriákban.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük