fbpx
EseményekMotoros túra

Félország-túra Sportsteren

lorentura102Kedden aztán kisütött a nap, és mi praktikus infókkal felvértezve, szemrehányó „miért mentek el?” pillantások tűzében elindultunk. Mivel nem akartunk kompozni, átmentünk Párkányba, majd onnan kb. 15 km-es út után Letkésnél újra (?) Magyarországon voltunk. Szavakkal nem lehet leírni a látványt, amit a Duna-part ezen szakaszán és oldalán való motorozás nyújtott. Jó minőségű úton, gyönyörű környezetben, hatalmas sziklafalak között motorozhattunk.

Verőcén volt már némi mozgolódás a Magyar Szigetre készülve, de mi most nem oda tartottunk. Mentünk tovább Rétság felé, hogy onnan Hollókőre vegyük az irányt. Balassagyarmat után egyre rosszabb minőségű úton haladtunk, és mire eluralkodott rajtunk az eltévedtünk-túlmentünk érzés, addigra éppen odaértünk.

Az út és a táblák egy hatalmas parkolóba irányítottak, ahol egy hosszú hajú srác „elfelejtett” tőlünk parkolási díjat kérni. Ami amúgy 600 forint egész napra, és ezért a főtéri Vár vendéglőben kapsz 10% kedvezményt. Ügyes!

lorentura03

A lejtős parkolóban „gondosan” lezártuk motorjainkat – persze fotó nincs… elfelejtettem -, amiken még a dzsekiket is otthagytuk. Ám biztos, ami biztos egy-egy követ raktunk a kerekek alá, és éppen indulni készültünk a vár felé, mikor füttyentést hallottunk.

A kevésbé sportos turistákat alku tárgyát képező összegért szállító elektromos kisvonat már elment, szerencsére tömeg nem volt, így másodpercek alatt sikerült felfognunk a fütty nekünk szól. Hátranéztem és kővé váltam. Ilyen nincs! Hát ebben az országban már mindenhol ismerősbe botlunk?! :o)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Motorszerelő haver volt Paksról, kisfiával és feleségével. Röpke háromnegyed óra duma után kaptattunk felfelé a vár irányába. Az oda vezető ösvény mellett van egy biológiai ösvény is, így ha valakinek kilométerhiánya van, vagy csak egyszerűen szeret belefeledkezni órákig szép és ritka növényekbe, végigjárhatja. Mi nem tettük, hanem a várhoz baktattunk.

A 600 Ft-os belépő megváltása előtt már kaptunk némi idegenvezetést a jegyszedő bácsitól, aki valahova a távolba mutatott, ahol szintén egy vár áll, bár elég romos állapotban. A várormon több irányba helyeztek el távcsöveket. Mi feláldoztunk 100 Ft-ot, és mire leketyegett, éppen sikerült megtalálni a bácsi által mutatott vármaradványt.

Hollókőn sajnos a lakótorony le volt zárva, mivel felújításra szorul és ebben a balesetveszélyes állapotban nem látogatható. Azért áll benne egy viasz vitéz, aki olyan élethűre sikerült, hogy hirtelen rábukkanva a frászt hozta ránk…

Folyt.köv.

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x