HírekKultúraMotoros film

Dokumentumfilmet mutatnak be a legendás Bessie Stringfieldről

Bessie Stringfield Miami motoros királynője

Bessie Stringfield az amerikai motorozás igazi legendája. Ő volt az első fekete nő, aki 1930-ban, mindössze 19 évesen egy Harley-Davidson motorkerékpárral szelte át az Egyesült Államokat.

Stringfield a második világháborúban a hadsereg diszpécsereként is dolgozott, és karneváli kaszkadőrként is tevékenykedett. Későbbi éveit Floridában töltötte, ahol a “Miami motoros királynője” becenevet érdemelte ki, miután motoros bemutatókon lépett fel, és megalapította az Iron Horse Motorcycle Clubot. Még a 80-as éveiben is motorozott, mielőtt 1993-ban elhunyt.

Stringfield jelentős szerepet játszott a női motorosok és az afroamerikai motorosok előtt álló korlátok lebontásában, és örökségét 2000-ben az Amerikai Motoros Szövetség az ő tiszteletére adta át a “Női motorosok kiemelkedő teljesítménye” díjat. Stringfieldet 2002-ben beiktatták az AMA Motoros Hírességek Csarnokába.

Stringfield hihetetlen történetét a hamarosan megjelenő To Myself, With Love, The Bessie Stringfield Story című dokumentumfilm is elmeséli. A film Stringfield motoros életét mutatja be, ritka felvételeket, fotókat és interjúkat tartalmaz. A film körül egyre nagyobb a felhajtás, miután nemrégiben beválasztották a kaliforniai Palm Springsben, 2024. március 23-25. között megrendezésre kerülő AmDocs filmfesztiválra.

A film producerei Diane Fredel-Weis (A háború kisebb balesete), Beth Hubbard (Citizen Ashe) és Kim Dawson (Teenage Mutant Ninja Turtles), executive producerei pedig az Emmy-díjas Sam Pollard (MLK/FBI) és Gabby Revilla Lugo (Illegálisan barna).

A film, amelyen jelenleg az utolsó simításokat végzik a Los Angeles-i MOCEAN utómunka stúdióban, a tervek szerint 2024 elején indul a fesztiválokon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Forrás, címlapfotó: LMC LLC

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük