fbpx

Bessie Stringfield, Miami Motoros Királynője

bessie-stringfield 05A múlt század feléhez közeledve, a 40-es években egy igazi kemény nő tett hatalmas lépéseket a női motorosok és az afroamerikaiak elfogadtatása érdekében. Ez a csaj Bessie Stringfield volt, akit a köznyelv csak Miami Motoros Királynőjeként emlegetett.

Bessie élete afroamerikai női motoros úttörőként is igazi siker sztori volt:

1990-ben, amikor az AMA (Amerikai Motors Szövetség) megnyitotta az első motoros múzeumot, Bessie volt az egyik díszvendég, és az ő segítségével mutatták be azt a világot, melyet a női motorosok képviselnek. Egy évtizeddel később az AMA megalapította a Bessie Stringfield díjat, mellyel azoknak a női motorosokat ismerik el, akik vezető szerepet töltenek be a motorozás terén.

Bessie – akik ismerték, csak BB-nek szólították – valószínűleg örülne, és büszke lenne arra az elismerésre, ami manapság illeti személyét. A kalandjaira, és a motorozással eltelt 60 évével kapcsolatban egyszer a következőt nyilatkozta: „Igazán éltem! Amit csináltam életem során, az szuper volt, és imádtam minden percét!”

1930 és 1940 közötti időszakban nyolc alkalommal járta be Amerikát teljesen egyedül. Egy riporternek elmondta, hogy elutasítja azt a tézist, – és tesz is ellene – miszerint azokban az időkben szép lányok képtelenek voltak még arra, hogy motoron megtegyenek ilyen túrákat. A déli részeken tett utak során nagy bátorságot tanúsított, mivel a faji előítéletek érzékelhetően jelen voltak abban az időben.

Arra a kérdésre, hogy tudatosan harcolt e a nők és az afroamerikaiak jogaiért, Bessie a legtöbbször azt válaszolta, hogy ő csak egyszerűen élte az életét és mindig a saját útját járta.

Egy interjúja során elárulta, hogy mi volt az a két dolog, amiből bátorságot merített élete folyamán. Az egyik a hite Jézusban – akit csak „A fenti ember”-nek hívott, a másik pedig azoknak az értékeknek a sora, melyeket örökbefogadó anyjától tanult.

A korai időkben Bessie-t az élet megpróbáltatásai keményen edzették. 1911-ben született Jamaikában, majd még kisgyerekkorában Bostonba került, és már 5 éves korára árva lett.

 

A cikknek nincs vége. Lapozz tovább!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x