Hírek

Hétvégén Motokrossz Európa-bajnokság lesz Kiskunlacházán

mx eb kiskunlachazaA tavalyi újrakezdés után idén is rendez Motocross kontinensviadalt Magyarország. A 2018. április 28-29-én, Kiskunlacházán megrendezésre kerülő Motocross Európa-bajnokság az idei sorozat második fordulójaként igazi csemege és erődemonstrációs esemény lesz.

A felnőttek április 21-22-én kezdenek Szlovéniában. A kicsik már márciusban belehúztak a hagyományos görögországi szezonnyitóval, egy extrém viadallal. A mezőny tehát még friss, esélyekre a tavalyi teljesítmény alapján lehet következtetni. Vagyis eredmény és akció tekintetében bármit, illetve a legjobbakat várhatjuk az MX EB Open, 85 cm3 és 65 cm3 géposztályok 2018-as bajnoka címéért folyó harcban.

 

A nevezés pillanatnyi állása szerint 10 ország 60 élversenyzőjét várjuk Kiskunlacházára a hétvégén. A mezőnyben szép számmal képviselteti magát a magyar delegáció. A junioroknál Grósz Gergő, Kovács Norbert, Liszka Roland, Técsi László és Zanócz Noel a forduló, később akár a bajnokság dobogójáért küzdenek. A felnőttek között Déczi Balázs, Hugyecz Erik és Szvoboda Bence célja pedig minél jobban megnehezíteni a külföldi MX EB éllovasok dolgát.

Akik emlékeznek a tavalyi eseményekre, sejthetik, hogy a cseh, szlovák és ukrán versenyzők nem hagyják majd könnyen magukat. A névsort és az eddig lezajlott európai versenyeket elnézve kemény, sikerre éhes csapat érkezik Kiskunlacházára, ami garancia a hajmeresztő összecsapásokra, és hihetetlen crossozásra a terep, ember és gép képességeinek legvégső határán.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Pálya, program

2018 emxA Kiskunlacházi Motocross Pálya Budapesttől 40 km-re található, az 51-es úton érhető el. A patinás pálya sík terepen fekszik, az 1800 m hosszú nyomvonalat 15 ugrató és 17 kanyar tarkítja. Karbantartott, felújított depó, és jó elhelyezkedésű nézőtér várja a kilátogatókat. Az edzések április 28-án, szombaton 9:30-kor kezdődnek, majd 14:15-től zajlanak a kvalifikációs futamok. Április 29-én, vasárnap 8:30-tól Warm Up, és a 10:45-ös megnyitó ceremóniát követően indulnak a versenyfutamok 11:30-tól 17:30-ig.

Az MX EB program szüneteiben sem lesz teljes csönd: szombaton retró motocross show futamok, vasárnap pedig MX1-MX2 meghívásos verseny lesz.
Ha az időjárás kegyes marad hozzánk, kicsit felhős, 20°C körüli, meleg, tavaszi hétvégének nézünk elébe. Április 28-29-én tehát várunk a Kiskunlacházi Motocross Európa-bajnoki fordulóra mindenkit, akit bizserget a motorzaj és szédít a benzingőz, mert páratlan versenyben lesz része!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük