Hírek

Add be időben a licenckérelmet!

BR fun kartyaA női kupa előkészületei folytatódnak. A szervező információi alapján egyelőre az látszik biztosnak, hogy négy fordulóból áll majd a kupa, és minden verseny a Hungaroringen kerül lebonyolításra. A versenyek pontos időpontja, a versenynaptár még kidolgozás alatt van. Amennyiben mód lesz a versenyek számának növelésére, azok már más pályára kerülnek.

A kupa pontos neve: VI. Dunlop–Trophy for Ladies, Amatőr Meghívásos Versenysorozat Hölgyek számára 2009.

Egy kis kivonat, a részvételre vonatkozó általános információk a BR Organisation Kft. honlapján közzétett versenykiírásból (2009.01.03. Hírek: Itt van a Kupa kiírás a hölgyek számára! rovatban találjátok).

A versenysorozat kategóriái:

 • 125 Sport,
 • Superstock 600,
 • Superstock 750,
 • Superstock 1000.
A versenysorozaton az alábbi alsó korhatárok érvényesek:
 • 125 Sport és négyütemű kategóriákban az alsó korhatár betöltött 12 év,
 • Superstock 600, kategóriákban betöltött 14 év,
 • Superstock 750, és a Superstock 1000 kategóriában betöltött 16 év.

Az egyes versenyek versenytávja minimum 8 kör (35,04 km). A futamok értékelése abszolút, azaz nem kategóriánként, hanem egyben történik.

A soron következő teendő a papírmunka, azaz amit a leendő résztvevőknek feltétlenül intézniük kell:

„A versenysorozat versenyein indulhatnak azok a versenyzők, akik a MAMS által kiadott, érvényes MAMS „I” , „N” vagy „C” gyorsasági motoros versenyzői licenccel rendelkeznek. A szervező által javasolt licenc fajta a MAMS „N” licenc.” – azaz a LICENC. A licenc egy engedély, ami szükséges ahhoz, hogy a versenyeken részt lehessen venni. A Szervező javaslata alapján az N licencet érdemes kiváltani, ez nagyobb biztosítási fedezettel rendelkezik, illetve esetleges külföldi pályalátogatás során a biztosítása külföldre is kiterjeszthető.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Licenc két költségből áll, a licenc díjból és a biztosítás díjából. Ez 2009-re az N licenc esetében: 9450 Ft + 8800 Ft (alap biztosítás).

Mi a licenc megszerzésének módja?

 • A Gyorsasági – Versenyzői licenc igénylő lapot le kell tölteni a MAMS oldaláról és természetesen ki kell tölteni elsősorban a VERSENYZŐ adataira vonatkozó rovatot. A pontos kategória és további rovatok kitöltésében az Egyesület, illetve a MAMS Titkárság segít kérdés esetén.
 • Keresni kell egy sportorvost (területileg illetékes, vagy magánrendelés). Ez nagyon lényeges, nem elég a háziorvos! Ő igazolja, hogy alkalmas vagy a versenyzésre. Ezt a licenckérő lapon kell megtennie, a sportorvosnak a megfelelő rovatban kell lebélyegeznie.
 • Következő lépésként – de ez lehet a második lépés is tetszés szerint – két csodaszép igazolvány képet kell előtúrnod a ládafia mélyéről (de azért ne óvodáskori legyen), vagy ha nincs kéznél eljött a nagy alkalom, hogy megörökítesd magad 2009-ben ismételten.
 • Kész a sportorvos által lebélyegzett licenckérő lap, és még két fotód is van, nincs más hátra, mint elviszed az egyesülethez, aki aláírja (ha már van egyesületed, akkor ez az aláírás sportorvos előtt is lehet, ha éppen útba esik az egyesület). Figyelem a 18 év alattiaknak a szülőkkel (gondviselőkkel) is alá kell íratniuk a licenckérelmet.
 • Eljött a nagy idő, a kérelem eljuttatása a MAMS-ba. Ezt intézheti az egyesület, akkor a díjak rendezése ott történik, vagy személyesen is megteheted a (kitöltött lap, sportorvosi engedély, egyesületi aláírás, két fotó birtokában). Ekkor a befizetést már magadnak intézed.
MAMS Titkárság:

Magyar Motorsport Szövetség Magyar Sportok Háza
H-1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. II. emelet. 215. sz. tel: (36-1) 460 6873
Ügyfélfogadási idő: H-Sz: 9.00 – 12.00 és 13.00 – 15.00, Cs: 13.00 – 18.00, P: 9.00 – 12.00.

Akinek esetleg 2008-ban is volt gyorsasági N licence, annak a licenc leadás határideje 2009. február 15.! Aki eddig nem rendelkezett licenccel, vagy korábban „C” licence volt, nem kell, hogy rohanjon. Ő bármikor kérheti a MAMS licencet. Persze számukra is javasolt a februári dátum.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük