HírekKultúraMotoros film

Mesefilmek motoros csemetéknek

Az %C3%B6t legenda T%C3%A9lap%C3%B3A habos-babos mesehősök után, nézzünk be egy kicsit a tetovált Mikulással oda, ahol a kedves szörnyek lazulnak.

Hogy ez a mondatom világossá váljon, válasszuk ketté! Nemrég jelent meg a mozikban két mesefilm, amelyek nem nevezhetőek szokványosnak, már ami a szereplőket illeti.

Az öt legenda

A Télapót előszeretettel ábrázolják a biker- és tetováló körökben szétvarrva. Nos, ez a kép fogad Az öt legenda (Rise of the Guardians) című animációs filmben. Mikulás úgy néz ki, mint egy széttetovált orosz maffiatag. Persze, neki egyetlen ellensége van, a gonosz Szurok személyében, aki a gyerekek álmait akarja a sötétségbe taszítani.

De nem egyedül kell harcolnia Télapónak, ugyanis segítségére vannak a gyermeki világ ismert alakjai, mint a Húsvéti Nyuszi, a Fogtündér, a Homokember és Dér Jankó.

A gyerekeket ezekbe a lényekbe vetett hitük védi meg a rossz dolgoktól, hiszen ők a gyermekkor őrzői. A történet Dér Jankó őrzővé válásáról szól. A küzdelemről, hogyan talál rá önmagára, megjárva előtte a sötétséget. Majd összefogva az őrzőkkel, le kell győznie a rémálmokért felelős Szurokot.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Igazán látványosra sikerült a mesevilág, ami a film köré épül, főleg Télapó manói lettek nagyon eltalálva, mind külsőleg, mind pedig humor tekintetében.

Dér Jankó hangja eredetileg Leonardo DiCaprio lett volna, de végül Chris Pine vállalta a feladatot. A többi szereplőt is ismert színészek szólaltatják meg, mint Alec Baldwin, Jud Law, Hugh Jackmen és Isla Fisher.

Mindezek után, irány a hely, ahol nyugodtan kipihenhetik az élet fáradalmait a szörnyek, és nem kell félniük attól, hogy megzavarják őket az emberek:

a Hotel Transylvania

Ezt a gyönyörű kastélyt Dracula gróf (Adam Sandler) építtette a zombi munkásokkal, hogy megóvja imádott lányát, Mavis-t (Selena Gomez) az emberi gyűlölet minden formájától, amivel a szörnyek iránt viseltetnek.

Nagyon jó arcok veszik körül a kis vámpírlányt, akinek Frankenstein (Kevin James) a nagybátyja. Itt pihen a láthatatlan ember (David Spade), Murray, a kövér múmia (Cee-Lo), egy népes farkasember család, és még sokan mások.

Jó poénokkal tűzdelt a mesefilm, de természetesen elrejtettek benne egy tanulsággal teli szálat, ugyanis bonyodalom nélkül nem lenne történet… Hiába rejtette el a világ elől, és próbálta megvédeni szeretett lányát Dracula, Mavis ki másba szerethetne bele, mint egy emberbe. A srác véletlenül téved a Hotelba, s az első rémületek, felismerések után kezdi otthon érezni magát a szörnyek között. Persze, eleinte közülük valónak hiszik az ember-fiút, egyedül Quasimodo, a főszakács jön rá a turpisságra, s meg is akarja sütni a srácot.


De, mivel „ding” egyszer van egy szörny életében, vagyis egyszer érinti meg igazán a szerelem, meg kell küzdeniük egymásért Mavis-nek és az embernek…

Tehát, a snassz Mikulások és a Barbie-k ideje lejárt, ugyanis új sztárok vannak születőben, a szétvarrt Télapó és az édes kis vámpírlány.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük