fbpx

Macika

A motorok általi szenvedélyem már 7 éve elkezdődött, és ezt megvalósítani 5 éve tudtam. A motorozás a véremben van én úgy érzem, valószínű azért is, mert a családom szinte minden tagja motorozott, vagy még mindig motorozik.

Nos hát hol is kezdjem… 2003-ban elértem abba a korba, hogy letehettem a kismotor jogsit. Fűztem is a szüleimet, hogy vegyenek nekem „nagy motort”. 14 évesen speed-et akartam Smile, de apuék azt mondták mindenképp robogó jöhet csak szóba. Én erre: de nagy testű legyen mindenképp!! Mondták, hogy szó se lehet róla, így hát miután meglett a jogsim megkaptam az első mocimat, egy Honda Jog-ot.

Egy év múlva meguntam, hogy robogózok, és még mindig csak az járt a fejemben, hogy nekem akkor is gyorsasági motor kell! De a szüleim hallani sem akartak róla. Mondom jó rendben. Nyáron elmentem dolgozni és összejött egy nagyobb összeg, amit úgy gondoltam elég lesz egy speed-re.Smile

Kerestem minden nap a neten mocikat újságokat bújtam, és 2004 augusztusban találtam egy nagyon szép kis Aprilia Rs 50-t. Egyből telóztam apumnak, nézze meg, mert találtam egy szép vasat! Meg is tette, aztán megbeszéltünk egy időpontot az emberrel, aki árulta a mocit. 2-3 nap múlva lejött hozzánk a motorral együtt, és megegyeztünk, hogy beszámolja a robogómat, és annyival olcsóbb lesz a moci.

2004. 08. 14., még a napra is emlékszem, mikor megláttam először… és apu nem szívesen, de megvette nekem, mert látta rajtam, hogy élek-halok ezért a gyönyörűségért, és minden vágyam, hogy végre legyen egy gyorsasági motorom. Anyukám, mikor hazajött munkából és meglátta a motort, csak annyit mondott „Te erre nem ülsz fel!” Smile Nagyon komoly volt rendesen kiakadt, pedig csak egy 50-es motor csak kicsit nagyobb testű.

Macika profiljaAztán kipróbáltam. Életemben először ültem egyedül gyorsaságin. De érdekes mód mindent tudtam, hogyan kell váltani stb.. Mintha évek óta motoroztam volna váltós mocin. Mondom innentől nincs visszaút, sose teszem le a vasamat. Smile

2004 augusztus 20-21-22-én motoros találkozó volt a mellettünk lévő városban. Még jó hogy mentem.Smile Az első motoros találkozóm volt. Nagyon jól éreztük magunkat. Este beálltam a mad max körbe. Laughing …a kis 50-el. Körbeállt a tömeg, és elkezdtem gumit füstölni, ami nem ment annyira mint a nagyoknak, akik 600-as mocikkal nyomják, de azért csináltam én is. Odajött hozzám egy srác és rakott egy szalmakalapot a fejemre, közbe annyit mondott: erre vártam 3 éve hogy egy lány gumit füstöljön.

2005. Egy nyári délelőtt hívtak barátok, hogy menjünk el egy hosszabb túrára. Mondom persze, benne vagyok! Összekészülődött a banda, és már indultunk is. Annyit azért leírok, hogy Szlovákiába mentünk, az volt az a hosszabb túra (ahol én lakom, onnan 130 km csak oda). Ami nem is olyan hosszú, ha belegondol az ember, de egy 50-es motorral azért kicsit necces. Smile

Odafelé minden simán ment, nagyon élveztem a túrát. Megebédeltünk Szlovákiában és elindultunk visszafelé. Felmentünk a Visegrádi várba is nagyon jó volt a kanyargós út felfelé, bár éreztem, hogy valami baj van a motorral… Szóltam is a többieknek, annyit mondtak, hogy laza a láncom.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE Budapest Média Intézetében Kommunikáció és PR szakon, diplomamunkámat a Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 szavazás
A cikk értékelése
Feliratkozás
Értesítés
guest
0 hozzászólás
Inline visszajelzések
Összes hozzászólás
0
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Szólj hozzá!x
()
x