CsajokMotoros csajok

Macika: Már csak azt várom, hogy minél hamarabb meglegyen a korlátlan jogsim

macika 032A motorok általi szenvedélyem már 7 éve elkezdődött, és ezt megvalósítani 5 éve tudtam. A motorozás a véremben van én úgy érzem, valószínű azért is, mert a családom szinte minden tagja motorozott, vagy még mindig motorozik.

Nos hát hol is kezdjem… 2003-ban elértem abba a korba, hogy letehettem a kismotor jogsit. Fűztem is a szüleimet, hogy vegyenek nekem „nagy motort”. 14 évesen speed-et akartam, de apuék azt mondták mindenképp robogó jöhet csak szóba. Én erre: de nagy testű legyen mindenképp!! Mondták, hogy szó se lehet róla, így hát miután meglett a jogsim megkaptam az első mocimat, egy Honda Jog-ot.

Egy év múlva meguntam, hogy robogózok, és még mindig csak az járt a fejemben, hogy nekem akkor is gyorsasági motor kell! De a szüleim hallani sem akartak róla. Mondom jó rendben. Nyáron elmentem dolgozni és összejött egy nagyobb összeg, amit úgy gondoltam elég lesz egy speed-re.

Kerestem minden nap a neten mocikat újságokat bújtam, és 2004 augusztusban találtam egy nagyon szép kis Aprilia Rs 50-t. Egyből telóztam apumnak, nézze meg, mert találtam egy szép vasat! Meg is tette, aztán megbeszéltünk egy időpontot az emberrel, aki árulta a mocit. 2-3 nap múlva lejött hozzánk a motorral együtt, és megegyeztünk, hogy beszámolja a robogómat, és annyival olcsóbb lesz a moci.

macika 0312004. 08. 14., még a napra is emlékszem, mikor megláttam először… és apu nem szívesen, de megvette nekem, mert látta rajtam, hogy élek-halok ezért a gyönyörűségért, és minden vágyam, hogy végre legyen egy gyorsasági motorom.

Anyukám, mikor hazajött munkából és meglátta a motort, csak annyit mondott „Te erre nem ülsz fel!”  Nagyon komoly volt rendesen kiakadt, pedig csak egy 50-es motor csak kicsit nagyobb testű.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Macika profilja a CsamClub-on

Aztán kipróbáltam. Életemben először ültem egyedül gyorsaságin. De érdekes mód mindent tudtam, hogyan kell váltani stb.. Mintha évek óta motoroztam volna váltós mocin. Mondom innentől nincs visszaút, sose teszem le a vasamat.

macika 0342004 augusztus 20-21-22-én motoros találkozó volt a mellettünk lévő városban. Még jó hogy mentem. Az első motoros találkozóm volt. Nagyon jól éreztük magunkat. Este beálltam a mad max körbe. …a kis 50-el.

Körbeállt a tömeg, és elkezdtem gumit füstölni, ami nem ment annyira mint a nagyoknak, akik 600-as mocikkal nyomják, de azért csináltam én is. Odajött hozzám egy srác és rakott egy szalmakalapot a fejemre, közbe annyit mondott: erre vártam 3 éve hogy egy lány gumit füstöljön.

2005. Egy nyári délelőtt hívtak barátok, hogy menjünk el egy hosszabb túrára. Mondom persze, benne vagyok! Összekészülődött a banda, és már indultunk is. Annyit azért leírok, hogy Szlovákiába mentünk, az volt az a hosszabb túra (ahol én lakom, onnan 130 km csak oda). Ami nem is olyan hosszú, ha belegondol az ember, de egy 50-es motorral azért kicsit necces.

Odafelé minden simán ment, nagyon élveztem a túrát. Megebédeltünk Szlovákiában és elindultunk visszafelé. Felmentünk a Visegrádi várba is nagyon jó volt a kanyargós út felfelé, bár éreztem, hogy valami baj van a motorral… Szóltam is a többieknek, annyit mondtak, hogy laza a láncom.

 

Nincs még vége, lapozz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük