CsajokKiemeltMotoros csajok

PusiGyöngyi: 30 évesen kapkodtam motor után

12 évesen kezdtem egy kis Jawaval. Pár év kihagyás után 30 évesen hiányzott a két kerék élménye, ezért vettünk egy kis Yamaha Jogot. Sokféle típusú gép cserélődött a családban, rendszeresen motorozgattam, munkába jártam vele vidékre.

Egy évvel ezelőtt teljesült közel 30 éves álmom, levizsgáztam nagymotorból. Egy gyönyörű, új, 200-as Suzuki Burgman gazdája vagyok. Rendszeresen járok motoros találkozókra, de férjemmel kettesben is sokat kirándulunk motorjainkkal. Tervezem, hogy chopperre váltok, mert hiányzik a sebváltás izgalma.

Egy motorosnapon összefutottam egy szimpatikus chopperes hölggyel. Beszélgetni kezdtünk, majd a nap derekára kiderült, hogy sok közös témánk akad. Rajta láttam először a Csajok a motoron logót.

45 éves vagyok, felneveltem két szép és okos emberkét. A nagyfiam levizsgázott motorból, egy időben sokat mocizott. A nagylány szívesen vállalja a benzintyúk státuszt, felpattan bármelyikőnk mögé, de robogón is bevállal egy rövid kirándulást.

Kislány koromban, 12 évesen egy kis sárga Jáwa Babetta volt a nagy szerelmem, bearanyozta a gyermekkoromat. Amint a korom engedte, már vizsgáztam is. Büszke vagyok arra, hogy egyedül én voltam lány motoros a kis városunkban (bocs, ha mégis volt más is). Nem értem mai fejjel, hogy a szép időszakot hogyan követhette 14 év motornélküliség. Valószínű a fősuli, férjhez menés és házépítés okozta.

pusigyogyi 2

30 évesen kapkodtam motor után, akkor jöttek be az országba a kis robogók. A Yamaha Jog, amit vettem, jó volt munkába járónak. Közben a párom is motorozgatott, többféle gépünk volt. Már évekkel ezelőtt készültem a nagymotor vizsgára, de csak tavaly nyáron szedtem össze a bátorságomat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A motorok közül a Suzuki Burgmanok tetszettek, mivel kényelmesnek éreztem a sebváltás nélküli motorozást. Nem is gondoltam, hogy a gyakorlati vizsga megváltoztathatja a véleményemet. A vadi új Burgman 200-as 4 hónapig várt rám a garázsban, hogy papírom legyen arról, hogy vezethetem. Csodás moci, imádom. Bendegúz a neve, mert azon a névnapon került a családba.

Igyekszem szépíteni, egyedivé tenni. Nem maradhatott el róla sem a családunkat jellemző két lovacska. Azonban a férjem 250-es Suzuki Intrudere felé kezdtem kacsingatni. Rá kellene beszélni, hogy ez neki kicsi, mert sajnos, mióta mentem vele 2 km-t, imádom.

Sokat motorozok a vidéki munkahelyemre, minden napom jól kezdődik általa. Járunk motoros eseményekre, egyenlőre kisebb távokra. Szeretnék egy jó csapat tagja lenni, ezért regisztráltam magamat.

Üdv Mindenkinek, Széles utat!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük