fbpx
CsajokMotorokMotoros csajokMotorozás

Puskás Gyöngyvér – PusiGyöngyi

pusigyogyi 112 évesen kezdtem egy kis Jawaval. Pár év kihagyás után 30 évesen hiányzott a két kerék élménye, ezért vettünk egy kis Yamaha Jogot. Sokféle típusú gép cserélődött a családban, rendszeresen motorozgattam, munkába jártam vele vidékre.

Egy évvel ezelőtt teljesült közel 30 éves álmom, levizsgáztam nagymotorból. Egy gyönyörű, új, 200-as Suzuki Burgman gazdája vagyok. Rendszeresen járok motoros találkozókra, de férjemmel kettesben is sokat kirándulunk motorjainkkal. Tervezem, hogy chopperre váltok, mert hiányzik a sebváltás izgalma.

Egy motorosnapon összefutottam egy szimpatikus chopperes hölggyel. Beszélgetni kezdtünk, majd a nap derekára kiderült, hogy sok közös témánk akad. Rajta láttam először a Csajok a motoron logót.

45 éves vagyok, felneveltem két szép és okos emberkét. A nagyfiam levizsgázott motorból, egy időben sokat mocizott. A nagylány szívesen vállalja a benzintyúk státuszt, felpattan bármelyikőnk mögé, de robogón is bevállal egy rövid kirándulást.

Kislány koromban, 12 évesen egy kis sárga Jáwa Babetta volt a nagy szerelmem, bearanyozta a gyermekkoromat. Amint a korom engedte, már vizsgáztam is. Büszke vagyok arra, hogy egyedül én voltam lány motoros a kis városunkban (bocs, ha mégis volt más is). Nem értem mai fejjel, hogy a szép időszakot hogyan követhette 14 év motornélküliség. Valószínű a fősuli, férjhez menés és házépítés okozta.

 

30 évesen kapkodtam motor után, akkor jöttek be az országba a kis robogók. A Yamaha Jog, amit vettem, jó volt munkába járónak. Közben a párom is motorozgatott, többféle gépünk volt. Már évekkel ezelőtt készültem a nagymotor vizsgára, de csak tavaly nyáron szedtem össze a bátorságomat.

 

A motorok közül a Suzuki Burgmanok tetszettek, mivel kényelmesnek éreztem a sebváltás nélküli motorozást. Nem is gondoltam, hogy a gyakorlati vizsga megváltoztathatja a véleményemet. A vadi új Burgman 200-as 4 hónapig várt rám a garázsban, hogy papírom legyen arról, hogy vezethetem. Csodás moci, imádom. Bendegúz a neve, mert azon a névnapon került a családba.

Igyekszem szépíteni, egyedivé tenni. Nem maradhatott el róla sem a családunkat jellemző két lovacska. Azonban a férjem 250-es Suzuki Intrudere felé kezdtem kacsingatni. Rá kellene beszélni, hogy ez neki kicsi, mert sajnos, mióta mentem vele 2 km-t, imádom.

Sokat motorozok a vidéki munkahelyemre, minden napom jól kezdődik általa. Járunk motoros eseményekre, egyenlőre kisebb távokra. Szeretnék egy jó csapat tagja lenni, ezért regisztráltam magamat.

Üdv Mindenkinek, Széles utat!pusigyogyi 2

CsamShop motoros pólók 2023 május

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x