fbpx

Vinylize x AC/DC – Újabb nagyágyúval erősít a független magyar szemüvegmárka

vinylize ac dc kollekcio 1Tavaly a világ legnagyobb szemüvegmárkájának versenytársával, Maui Jim-mel kollaborált Tipton Zakariás, idén a világ leghíresebb rock’n’roll bandájával, az AC/DC-vel adja ki kapszula kollekcióját Vinylize x AC/DC néven. A kollekció egyúttal az AC/DC első és egyetlen hivatalos napszemüveg kollekciója is.

A tervezők elképzelése az, hogy a teljes AC/DC katalógust újra megjelenítik szemüvegek formájában. A szóban forgó kollekció a banda ikonikus, huszonkétszeres platinalemezéből a Back in Black albumból készül. A most piacra kerülő kollekciót gondosan kiválasztott bolthálózatok forgalmazzák hazánkban és külföldön egyaránt.

Elsőként mindössze háromféle keret készül (már csak azért is, mert az AC/DC együttes ismert arról, hogy csupán három akkordot használ). A HELL, a BONE és a NOISE keretek mindegyike háromféle – kis, közepes és nagy – méretben lesz kapható.

– A fekete a Vinylize márka karakterisztikus színe, így hát magától értetődő, hogy a ’Back in Black’ (Vissza feketében) c. albummal kezdjük a szériát – mondja a cégalapító Tipton Zachariás. – A termék szinte forradalmian újszerű. Szakítunk a zenekarokhoz kapcsolt márkatermékek forgalmazásának hagyományos szabályaival. Korábban általában az volt a szokás, hogy a gagyi árucikkeket jó magas áron adták el. Mi azonban most egy kiemelkedően magas minőségű, kézzel gyártott, európai terméket kínálunk értékarányos áron. A célközönségünk az AC/DC banda rajongói, akiknek sajátosan kifinomult a zenei ízlésük, és akik még mindig imádják ezt a zenét.

vinylize ac dc kollekcio 2A szemüvegkereteket mind dioptriás lencsékhez, mind pedig napszemüvegként forgalmazzuk. Utóbbiakat polarizált lencsékkel szállítjuk. A keretek szárán krómozott betétként jelenik meg az AC/DC szimbolikus villámfigurája. A minden idők egyik legmeghatározóbb rock-lemezének barázdái a szemüveg-keret elülső részén láthatók. 

A keret szárának belsejére melegsajtolással nyomják a két márkanevet. A szemüvegeket márkázott, a hanglemezek anyagát is újrahasznosító tokba, valamint biológiailag lebomló anyagból készült dobozba csomagolják. A teljes csomag a következőket tartalmazza: tok, címke, garancialevél, doboz, törlőkendő. Valamennyi tételt márkajelzéssel látjuk el.

vinylize ac dc kollekcio 3Az együttműködés előzményei

A Vinylize alapvetően olyan bakelitlemezekből készít szemüvegeket, amik sértetlenek, viszont nem kellenek tulajdonosaiknak (pl. lemezboltok már nem tudják tárolni, de eladni sem). Egyszer érkezett egy nagyobb adag kék színű lemez mindenféle jelölés, matrica nélkül. A lemezek lejátszásakor persze kiderült, hogy Pink Floyd albumokról van szó. A Vinylize korlátozott példányszámban ajándékszettet készített belőlük, vagyis a Pink Floyd „High Hopes” című, kék színű vinilre nyomott 12 inches hanglemezének felhasználásával. A csomagot Zack önköltségi áron adta el legfontosabb ügyfeleinek.

Mivel a termék a Vinylize weboldalán is megjelent, a Pink Floyd szerzői (arculati) jogait képviselő szakértők perrel fenyegetőztek. Szerencsére, az érintett feleknek sikerült megegyezésre jutniuk, ugyanakkor a vinil újszerű felhasználására vonatkozó ötlet szájról-szájra terjedt a lemeziparban és egyszercsak bekopogtatott az AC/DC menedzsere…

 

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x