EseményekMotorokMotoros találkozóMotorozás

A hagyományoknak megfelelően 12. Motoros Búcsú Ecséden

motoros bucsu ecsed 2018 312. alkalommal került megrendezésre 2018 május 25-26-án a Motoros Búcsú, Kerékpáros és Motoros Zarándoklat az Ecséd település szélében található Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál.

Egy előzetes interjú alkalmával elhangzott, hogy a hagyományoknak megfelelően kerül megrendezésre idén a motoros zarándoklat, s utólag gondolkodik el az ember, azon, hogy mit is rejt magában ez a kifejezés, „… a hagyományoknak megfelelően …”.

A hagyományos értékek mentén, a kezdetektől célunk volt a zarándoklat során a teljes lelki feltöltődés, a teljes búcsú elnyerése, a mindennapokból való kilépés lehetősége, a Boldogasszony, motorosok védelmezője üzenetének átadása. Mindez ünnepi szentmisével, motorosok megáldásával, lelkiségi programokkal és sok baráti beszélgetéssel. No meg remek további programok lehetőségének megteremtésével kívántuk egy közösséggé kovácsolni a zarándok és jótékony lelkű motorosokat.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány által kezdeményezett és partnerként segítő, támogató motoros szervezetek (Ecsédi Motoros Egyesület, MOTaMOT, Szkíta Motorosok, Felvidéki Motorosok, Hunyadi Rend és a MotorkerékPálosok közössége) közös eseménye a (05.25.) pénteki napon kezdődött a megnyitóval. Az Alapítvány részéről Csontos Péter koordinátor köszöntötte az érkezőket, és hangsúlyozta a motoros zarándoklat fontosságát, a keresztény hitünk megóvását, hagyományainak, értékeinek megőrzését.

Mint ahogyan a megnyitó részében is elhangzott, jó érzés régi, mondhatni ismerős arcokat látni, s persze újabb személyeket! Az idei évben is sok új motoros zarándok látogatott el a szenthelyre. dr. Gorda Éva, az Ecsédi Motoros Egyesület nevében köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt, több mint tíz év alatt sok jó emléket őrizz, s kívánta, hogy mindenki vigyen magával az ideiről is. Machovits László a Hunyadi Rend képviseletében köszöntötte a zarándokokat és kiemelte az esemény fontosságát a motoros társadalomban, rá mutatott a lelkileg való megélésére is, valamint megköszönte a szervezőknek a lehetőséget.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

motoros bucsu ecsed 2018 14Az első, fogadónapon, a megnyitót követően keresztúttal, litániával és fáklyás körmenettel folytatódott a program. A fáklyás körmenetet követően vacsora várta a zarándokokat, melyet az Ecsédi Motoros Egyesület készített és ajánlott fel. Az elmúlt nap megmutatta, hogy sok kedves emléket őrizünk magunkban, s ez a két nap csak tovább gazdagodott.

A második napon, a főnapon ünnepélyes köszöntővel vette kezdetét a rendezvény. Csontos Péter az alapítvány alapító tagja, koordinátora, valamint Tóth Zoltán a MOTaMOT képviselője köszöntette motoros zarándokokat, érdeklődő vendégeket. A megnyitót követően, a Királyok és Keresztek c. történelmi képregény Közönségtalálkozójával folytatódott a kiemelt esemény programja.

 

Mészáros János és Németh Levente, szerzők beszélgető társa Pápay Bálint (MOTaMOT elnöke) volt. A beszélgető partnerek személyiségének köszönhetően, valamint az érintet témákból adódóan a közönségtalálkozó, közvetlen és kötetlen beszélgetéssel ajándékozta meg a hallgatóságot. Az Európában is egyre ismertebb – idén lesz a francia és belga kiadások – igen igényes, és történetileg is tartalmas kiadványról sok érdekességet, háttér információkat tudtunk meg, köztük például a viking és varég testőrség szerepét a történetben, vagy a kihívásokat jelentő komoly rajzok megoldásáról, hátteréről is megtudtunk pár gondolatot.

 

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük