Csajok a motoron Facebook csoport szabályzat

Köszönöm, hogy csatlakoztál a Csajokamotoron.hu olal ingyenes, de zárt Facebook csoportjához. Ha már te is tag vagy, akkor valószínűleg megválaszoltad a belépő kérdéseket és az adminisztrátor jóváhagyta a jelentkezésedet.

Lehet, hogy furcsának találtad, hogy kérdésekre kell válaszolnod, de ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy a fórumunk, a CsamClub.hu mellett legyen még egy hely, ahol a saját motorjukat vezető nők meg tudják beszélni a mindennapi örömeiket, fel tudják tenni kérdéseiket, megoszthassák egymással tapasztalataikat, közös túrákat szervezhessenek, és ami mindennél fontosabb, támogassák egymást ezen a kalandos úton. Akár szó szerint is. Ennek pedig feltétele a motoros jogosítvány és a saját motor is.

A célom a csoport létrehozásával az volt, hogy a Facebook csoportok tengerében legyen egy támogató és pozitív légkörű hely, ami csak nekünk és rólunk szól. Hogy ez így is maradhasson, van néhány szabály, amit szeretnék betartani és a tagokkal is betartatni.

A csoport alapítója és adminisztrátora: NaNa (Wéber Anikó)

Azzal, hogy a csoport tagja vagy, elfogadod a csoport alábbi szabályzatát. Ha nem tudsz azonosulni bármelyik feltétellel, akkor kérlek lépj ki a csoportból. Ha nem tartod be a csoport szabályait, akkor előfordulhat, hogy el leszel távolítva a csoportból, ezért kérlek, alaposan olvasd végig az alábbiakat!

Csoport szabályok és irányelvek

1. Alapfeltételek

A csoportot motoros nőknek hoztam létre, ami azt jelenti, hogy ahhoz, hogy valaki tag legyen, meg kell felelnie néhány szabálynak:

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
 • Legyél nő!
 • Legyen valós profilképed és legyél valós személy!
 • Legyen jogosítványod motorra!
 • Legyen saját motorod!
 • Válaszolj a belépésnél feltett kérdésekre!

Kivétel:

 • Ha valakit személyesen is ismerek és tudom, hogy az első három feltételnek megfelel, előfordul, hogy eltekintek a válaszadástól, esetleg személyesen én hívom meg.

Ha még csak tervezgeted, hogy egyszer majd rászánod magad és ehhez szeretnél megerősítést, akkor ajánlom fórumunkat, a CsamClub.hu-t, ahol rengeteg tanácsot találsz, de ha épp nem leled a választ a kérdésedre, új témát is indíthatsz.

A Facebookon is indítottunk egy csoportot azok számára, akik még csak az információgyűjtésnél tartanak Csajok a motoron előkészítő címmel. Lépj be, vagy írd be a kérdéseidet a Csajok a motoron oldalon a keresőbe. Nagyon sok mindenről írtuk már.

Ha jogosítványod is van meg motorod is, de férfi vagy, azt sajnos nem tudjuk elfogadni kivételnek, bocs, lépj ki légyszíves! Mivel a Csajok a motoron csoportot a saját motort vezető nőknek alapítottuk.

Ha a Facebook profilod közös a férjeddel, sajnos nem tudlak felvenni a csoportba, mivel ez egy csak nőknek szóló csoport, bocs.

Mivel mindenkit nem ismerhetek személyesen, a belépésnél feltett kérdések alapján próbálom kiszűrni azokat, akik nem felelnek meg a szabályoknak. Én is követhetek el hibát, ha észreveszem azonnal javítom, még ha olykor kellemetlen helyzetbe is hozom magam ezzel.

2. A posztolás szabályai

Sajnos ez nem az a hely, ahol magadat, a cégedet az ismerősöd cégét vagy bármilyen más vállalkozást reklámozhatsz. Ezzel szemben kérhetsz tanácsokat a tapasztaltabbaktól és adhatsz te is tanácsot másoknak. Megoszthatod a túráidat, kereshetsz túratársakat, létrehozhatsz eseményeket, feltölthetsz képeket és hasznos információkat, elmesélheted az élményeidet, hiszen ezért jött létre ez a csoport.

Remélem megérted, hogy mivel ez egy igen aktív csoport, ha reklámokkal raknánk tele minden nap, akkor eltűnnének hasznos beszélgetések, nem látnánk meg a feltett kérdéseket és a hírfolyamban elvesznének a fontos válaszok is. (Ha szeretnéd reklámozni a terméked vagy szolgáltatásod a motoros csajoknak, keress meg privát üzenetben, és elmondom a lehetőségeket, biztos ki tudunk találni valamit, ami mindenkinek jó.)

Tehát amit nem lehet:

 • A saját vagy más motoros cégek reklámjait, Facebook oldalait, termékeit, akcióit megosztani a csoportban,
 • Más Facebook csoportba invitáló linkeket megosztani,
 • Motoros találkozók reklámjait megosztani a csoportban,
 • Lájkold a képemet (vagy a kutyám, macskám, gyerekem képét) típusú posztokat megosztani.
 • Apróhirdetést, eladó motort, ruhát egyebet megosztani a csoportban, arra van egy külön csoport: Motoros apróhirdetések – Csajok a motoron.
 • A csoportban megosztott posztokat, képeket kivinni a csoportból. Azért zárt csoport, hogy itt biztonságosan, magunk között megbeszélhessük a dolgokat.

Remélem megérted, hogy ezek a posztok teljesen más irányba viszik a csoport tartalmát, és pl. egy-egy cég által promóciós célból kitalált lájkolós akció esetén durván nézne ki a hírfolyam, ha minden részvevő tagunk kitenné a saját felkérését, hogy lájkoljuk. A megfelelő helyen mindenki megtalálja a lehetőséget, ha szeretne szavazni rád.

Kivételek:

 • Időnként közzé teszünk olyan posztokat, amelyben kifejezetten azt kérjük, hogy HOZZÁSZÓLÁSBAN oszd meg a saját témába vágó honlapod, vállalkozásod, Facebook oldalad linkjét.
 • Ha valaki feltesz egy kérdést, és te tudsz egy olyan oldalt, blogposztot vagy videót, amelyben benne van a válasz, az teljesen rendben van, hogy segítségképpen HOZZÁSZÓLÁSBAN megosztod a többiekkel ezt a linket.

3. Új tagok meghívása

Ha már tag vagy, ne hívj meg ismerősöket a csoportba, mert így nem látják a belépő kérdéseket, nem válaszolnak rá, így nem tudjuk őket beengedni. Inkább a csoport linkjét küldd el (https://www.facebook.com/groups/csajokamotoron/), és jelentkezzenek maguktól, ha úgy tartja kedvük.

4. Ne sértegessük egymást!

Szerencsére ez nem jellemző a csoportban, és reméljük nem is fog előfordulni, de azt szeretném kérni, hogy ne sértegess másokat, ne ócsárold a motorját, a motorja méretét, a motoros múltját, tapasztalatát vagy tapasztalatlanságát.

Ez egy segítő, támogató csoport, azért vagyunk itt, hogy mindenki egyre jobb legyen, hogy tanuljunk egymástól, és mindezt jó hangulatban tegyük. Kritikát megfogalmazni lehet úgy, hogy a másikat ne bántsd meg – persze ehhez az is kell, hogy a másik se vegye sértésnek, hanem építő, javító szándékú hozzászólásnak.

A lényeg, hogy feltételezzük mindenkiről a jó szándékot, és ebben a légkörben írjunk a csoportba (meg mindenhova), mert írásban, hangsúlyok és testbeszéd nélkül könnyű félreérteni a másikat.

Hogyan legyél hasznos tagja a csoportnak?

1. Mutatkozz be!

Ha bekerültél a csoportba, mutatkozz be pár mondatban, írd le, mióta motorozol, milyen motorod van, esetleg egy képet is megoszthatsz magadról és a motorodról.

Ha nem vagy túl szégyellős, akkor egy hosszabb lélegzetű bemutatkozást is küldhetsz az info@csajokamotoron.hu címre nagy felbontású motoros képekkel, amit megoszthatunk a honlapon a Motoros Csajok rovatban.

Ha szívesen írnál cikket egy Csajok a motoron pólóért cserébe, annak feltételeit itt találod meg.

2. Légy aktív tagja a közösségnek!

Szólj hozzá a posztokhoz, válaszolj a kérdésekre, ha van gondolatébresztő témád, vesd be, hogy mások is agyalhassanak rajta. Azért ha lehet, maradjunk a motorozással kapcsolatos dolgoknál.

3. Használd a keresőt!

Mielőtt feltennél egy kérdést, érdemes beírni a kulcsszavakat a csoport keresőjébe, mert jó eséllyel volt már korábban is téma, amit most kérdeznél. Ez azért is hasznos, mert a régi tagoknak nem kell századszorra is elolvasniuk és válaszolniuk olyan állandó kérdésekre, hogy milyen motort ajánlunk az alacsony lányoknak, vagy melyik motoros iskolát ajánlják Budapesten. Írd be a keresőbe, hogy “alacsony motor” vagy “motoros iskola”, és lám…

Megkönnyíted a többieknek a keresést, ha a posztjaidat #hashtaggel látod el, így erre a kulcsszóra kattintva kidobja a rendszer az összes hasonló témájú posztot. pl. #alacsonymotor #nőimotorosruha #bukósisak #milyenmotortvegyek

4. Légy aktív a CsamClub.hu oldalon is!

A Facebook csoportban nem lehetnek tagok azok a lányok, akik még nem motoroznak, vagy csak utasok és nem is szeretnének motorozni, de mégis szeretnének egy közösséghez tartozni, vagy esetleg olyan férfiak, akik szeretnének belelátni jobban a motoros csajok életébe. Mivel ők is szeretnének a közösségünk tagjai lenni, valószínűleg nekik is szükségük van támogatásra, tanácsra vagy segítségre, amit mi, motoros nők tudunk megadni nekik, számukra (és persze számodra is) jó fórum a CsamClub.hu.

Itt már eddig is rengeteg bejegyzés, blog és fórum-hozzászólás született mindenféle motoros témákban, de hiába irányítom oda a kezdőket, ha nincsenek ott a tapasztaltabbak, akik tanácsot tudnak nekik adni. Szóval kérlek regisztrálj, és időnként nézz be oda is, hátha van olyan kérdés, amire pont te tudod a helyes választ.

És persze olvasd rendszeresen a Csajokamotoron.hu oldal cikkeit, használd ott is a keresőt, mert sok kérdésedre megírtuk már a választ 2006 óta. (És kattints a Csajokamotoron.hu és a CsamClub.hu oldalon futó hirdetésekre, mert ezeknek a bevételéből igyekszünk fenntartani, és üzemeltetni ezeket az oldalakat.)

Itt a vége!

Köszönöm, hogy valóban elolvastad elejétől a végéig a szabályzatot. 

Nincs is más dolgod, mint belevetni magad a csevegésbe. A csoportban találkozunk.

https://www.facebook.com/groups/csajokamotoron/