fbpx
EseményekMotorkiállítás

Bronzérmes lett a magyar motor a Motorépítő Világbajnokságon

Freestyle 3rdAz elmúlt hétvégén, 2018 október 7-én rendezték meg Kölnben 13. alkalommal az INTERMOT Customized kiállítás keretein belül az AMD Motorépítő Világbajnokságot.

Összesen 98 különleges motorkerékpár és 85 versenyző érkezett a hétvégi megmérettetésre 30 ország képviseletében többek között az Egyesült Államokból, Japánból, Tajvanból, Dél-Koreából, Indonéziából és Indiából. A Freestyle kategóriába 51 motort neveztek, és az első 20 helyezett 13 különböző országból érkezett.

Magyarországról ezúttal mindössze egy nevezője volt a világversenynek Orkonyi Károly személyében. A Speedster King nevű merevvázas motor számos egyedi technikai megoldást tartalmaz, de a legkülönlegesebbé az teszi, hogy egy Robur teherautó szétűrészelt motorja hajtja, ami 1700 cm3 hengerűrtartalmú. Ezúttal a Freestyle kategória harmadik helyével ő lett az eddigi legeredményesebb magyar építű a világversenyek 13 éves történetében.

Hogy az alkotó nem kezdő már a szakmában, jól bizonyítja, hogy 2014-ben az Old School kategóriában Marusius nevű építése az 5. helyet szerezte meg, de a Freestyle kategóriában is volt már eredményes magyar versenyző: 2007-ben a Sapka Művek Time Machine nevű gépe az 5. helyen végzett a legjobbak között.

Freestyle Winner Zillers Garage InsomniaIdén az eslő helyet egy orosz építés, a Zillers Garage Insomnia nevű alkotása szerezte meg megérdemelten. A Yamaha SR 400 alapú mesterművet egy feltörekvő csillag, Dmitry Golubchik álmodta fémbe, így a következő két évben ő lesz az Avon motorépítő világbajnokság bajnoka. Egyúttal ő az AMD világbajnokság első kelet-európai győztese is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Freestyle 2nd Eastern Bobber Custom Work BoneXA világbajnokság második helyezettje Omar Jumitan egyenesen Malajziából érkezett Kölnbe “BoneX” nevű, gyönyörű, kézzel készített művével. A versenypályák ihlette AJS 350 motorral hajtott, drag stílusú gép egyszeri és megismételhetetlen. Omar a világbajnokságra még 2017-ben kvalifikálta magát a MotoNation nevű motorszépségversenyen Kuala Lumpurban, ami az AMD világbajnokság egyik hivatalos selejtezője volt.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x