EseményekHírekMotorkiállítás

Újra épített motorok a Hungexpon: Custom Bike Contest 2024 az AMTS-en

Te is hiányoltad már az épített motorokat? Az idejét sem tudod, mikor votl már egy jó motorszépségverseny Magyarországon? Idén elérkezett az idő, hogy ismét egy helyen csodálhassuk meg a magyar motorépítők műveit. Ugye te is ottleszel az AMTS-en a Custom Bike Contesten?

2018 óta szervezünk hot rod, custom car és veterán amerikai autós tematikát tartalmazó betétrendezvényt az AMTS-en, a Hungexpo területén évente megrendezett Automobil Tuning Show-n. Az ’öreg’ amerikai autós kultúrával minden országban szorosan összefonódnak a motorkerékpárok és a rockabilly is, így elkezdtünk kiállítási standunkra évről-évre becsempészni épített motorokat, valamint a stílushoz illő zenekarokat.

A motorépítő vendégeinkkel folytatott beszélgetések végén mindig arra lyukadtunk ki, hogy milyen jó lenne újra egy verseny! Hiányzik nekik a megmérettetés, az elismerés, a közös beszélgetés arról, hogy melyik motor milyen alkatrészekből, milyen buktatókkal készült – a közösség!

Mivel évek óta nem került megrendezésre itthon, valamint a Hungexpora is visszaengedték – hosszú kihagyás után – a motorokat, elkezdtünk foglalkozni a gondolattal. Körbejártuk a dolgot: nem sértünk-e érdekeket, szükségünk van-e nekünk a szervezés gondjaira?

Hosszas mérlegelés után belevágtunk! Hál’ Istennek sokak örömére! Rengeteg motoros és építő barátunk, ismerősünk van, akiktől pozitív visszajelzéseket és jótanácsokat is kapunk – köszönet érte! Hat héttel a rendezvény előtt hirdettük meg a versenyt, és a szűkös határidő ellenére is kb. 40 motorkerékpár nevezett Old School, Cafe Racer, Módosított Metrikus és Módosított Collos kategóriákban! Talán mondhatjuk, hogy elsőre ez egy szép eredmény.

A nevezők körében nagy a lelkesedés, vannak akik még az elmaradt EMAT-ra építették motorjukat. Ahogy beszélgetünk velük, kiderül: sokan sajnálják, hogy annak az időszaknak vége, de örülnek, hogy azért most meg tudják mutatni magukat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Müce Svájcból hoz egy motort, jön a Gigamachine, a Monster Customs, jönnek fiúk Erdélyből, többen vidékről – erőn felül, még azt sem tudva, hogyan juttatják föl a motort, hol alszanak, de itt szeretnének lenni.

Bánházi Gabi egy emlékmotort épít, ami már félkészen is gyönyörű! Minden tisztelet az övék!

Hárman dolgozunk a versenyen, lelkesedésből. Reméljük nem okozunk csalódást! Igyekszünk zökkenőmentesen lebonyolítani, és azon leszünk, hogy minden résztvevőnk jól érezze magát! Szeretettel várunk minden motorost, a kiállítás három napja alatt 2024. március 22-24. között a Hungexpon, az UNIX-AMTS kiállítás D pavilonjában.

Reni, Robi és Dani

Idén több motoros cég is kinn lesz, a Harley, az Indian, a Keeway, A KSR, illetve a kiállítói listán motoros alkatrész- és kiegészítő forgalmazók is vannak. …évek óta nem voltak, hátha idén valami újra beindul.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük