fbpx
EseményekMotorkiállítás

A koronavírus elérte az autókiállításokat is

genfi motor showHárom nappal a sajtómegnyitó előtt lemondták a szervezők a 90. Genfi Nemzetközi Autókiállítást a koronavírusra hivatozva.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy mivel a svájci hatóságok egy igazolt koronavírus-fertőzés miatt megtiltották az ezer főnél nagyobb rendezvények megtartását, a szervezők lemondták a Genfi Nemzetközi Autókiállítást (GIMS).

A kiállítók a standjaikkal már 90-95 százalékban készen voltak, az autók többségét a hétvégén szállították volna Genfbe. A kártérítésről a szervezők tájékoztatása szerint azonnal megkezdik a tárgyalást. A betervezett autóbemutatók sorsáról a gyártók döntenek.

A világ egyik legnagyobb autóipari rendezvénye a Genfi Nemzetközi Autókiállítás ugyannema legnagyobb kiállítás a maga nemében, de általában egy hét alatt közel félmillió látogatót fogad.

A GIMS 90. kiadása, máricus 2-án, hétfőn nyitott volna a sajtó képviselői számára. A nagyközönségnek várnia kellett volna még pár napot, ugyanis a hivatalos nyitvatartás 2020. március 5-15-ig tartana. A Szövetségi Tanács 2020. február 28-i beavatkozási határozata alapján Svájcban nem lehet megtartani egyetlen olyan rendezvényt sem 2020. március 15-ig, amely meghaladja az 1000 látogatót.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
Még több kiállítás

A szervezők elfogadták a döntést és így nyilatkoztak: “Sajnáljuk ezt a helyzetet, de a résztvevők egészsége a mi és a kiállítóink kiemelt prioritása. Ez vis maior és óriási veszteség azoknak a gyártóknak, akik jelentős erőfeszítéseket tettek a genfi ​​jelenlétükért. Mindazonáltal meggyőződésünk, hogy megértik ezt a döntést “- mondta Maurice Turrettini, az Alapítvány Igazgatóságának elnöke. “Szeretettel szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek a GIMS 2020 kiadásának megszervezésében.”

Néhány nappal a rendezvény megnyitása előtt a standok építése majdnem befejeződött. Egy hete, a 2020-as kiadást bejelentő sajtótájékoztatók során semmi sem utalt arra, hogy ilyen intézkedésre szükség lenne. A helyzet megváltozott az első megerősített koronavírusos betegségek megjelenésével Svájcban.

Az esemény valamennyi résztvevője jelentős pénzügyi veszteséggel számolhat, amit a következő hetekben fognak kiértékelni. A szervező elmondta, hogy az eseményre már megvásárolt jegyek visszatérítésre kerülnek.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x