KiemeltMotorokMotorozás

Hogyan akadályozzuk meg, hogy láthatatlanná váljunk motorozás közben?

lathatatlan motorosok csajok a motoronTalán te is észrevetted már motorozás közben, hogy néha olyan érzés, mintha láthatatlan lennél a többi sofőr számára. A láthatatlanság pedig teljesen független attól, hogy milyen színű ruha van rajtad vagy hány köbméter fényvisszaverő szalaggal tekerted körbe magad.

A mozgó tárgy felhívja a figyelmet az álló tárgyra. De mi van akkor, ha egyenletes tempóban, egy nyomvonalon haladunk a forgalomban? Ebben az esetben a sziluettünk nem változik jelentősen a környezethez képest, így nehezebb észrevenni a mozgást. A másik járműhöz viszonyított állandó helyzet láthatatlanná tesz minket.

Ha pont ugyanolyan tempóban mozgunk, mint a többiek és a távolságunk is állandó, akkor motoron semmi nincs, ami felhívná ránk a figyelmet. Arra, hogy közeledünk vagy távolodunk csak a sziluettünk méretének változása enged következtetni. Motoron azonban a sziluettünk is sokkal kisebb, mint ahogy azt a többiek várják.

Ne legyél ragadozó!

Az állatvilágban sok ragadozó kihasználja a mozgás álcázást. Ha egy vadmacska vagy akár egy szitakötő lassan mozogva, a távolságot megtartva követi áldozatát, jó eséllyel feltűnés nélkül olyan közel kerülhet a zsákmányhoz, hogy mire az észreveszi, hogy baj van, már túl késő lesz, hogy meneküljön.

Ugyanez a helyzet a motorosokkal is, csak ebben az esetben mi nem a ragadozók, hanem a zsákmányok vagyunk. Biztos te is hallottad már azt a mondást, hogy mindig úgy motorozz, mintha mindenki rád vadászna.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Fura helyzet, mert a forgalomban hiába viselkedsz úgy, mint egy ragadozó, ha közben ezzel a viselkedéssel megteremted a lehetőségét annak, hogy levadásszanak.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük