EseményekMotorverseny

Egyre jobbak a csajok – BMW GS Trophy 2020 két női csapattal

bmw motorrad gs trophy 2020 csajok a motoron 52020 február 9-16 között rendezték meg Új Zélandon az idei BMW GS Trophy-t immár hetedig alkalommal. A BMW motorrad 3 hölgynek garantálta a részvételt a versenyen, de végül hatan is bejutottak.

A spanyolországi Malagán rendezték meg azt az előselejtező versenyt még januárban, amelynek célja a BMW Motorrad által szponzorált három motoros nő kiválasztása volt az idei GS Trophyra. Idén azonban olyan magas volt a résztvevő 20 országot képviselő 31 motoros hölgy tudása, hogy a vállalat úgy döntött, hogy két női csapatot is indít.

A januári három napos edzőtábor egy kemény verseny volt, ahol persze rengeteg új barátság is született a kalandok közepette. Míg 2017-ben csak a harmadik napon közölték a résztvevőkkel, hogy még egy női csapatra való három hölgyet is beválasztanak, addig most egy nappal korábban eldöntötték ezt. Így mindenkinek lehetőség volt, hogy mindent beleadjon a bizonyításba.

Az első női selejtezőt még 2015-ben tartották. Akkor tíz döntőst választotak ki a több mint 100 pályázó közül. 2017-ben 23 versenyző nyerte el a helyét a női döntőben a nemzeti/regionális GS Trophy selejtezőkön keresztül. Idén ismét nőtt a nemzetközi GS közösségek iránti érdeklődés, így 32 nő (beleértve egy utolsó pillanatban történő lemondást is) kvalifikált erre a döntőre.

bmw motorrad gs trophy 2020 csajok a motoron 3Kétségtelen, hogy ez a növekedés tükrözi a motoros nők számának, motoros tudásának és a kalandmotorkerékpárok iránti érdeklődésének növekedését is. Ebben az évben az újonnan részt vevő országok Argentína, Brazília, Olaszország, Jordánia, Libanon, Marokkó, Hollandia és Norvégia voltak. Ezen országok némelyikének versenytársainak jelenléte tükrözi a kedvtelési célú motorkerékpározásban részt vevő nők iránti változó hozzáállást.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A szerencsés hat hölgy két teljesen nemzetközi csapatot alkotott.

bmw motorrad gs trophy 2020 csajok a motoron 2Bár az 1. női női csapat mind különböző országokból származik, nagyon jól kiegészítették egymást. Claire Bichard (32) Franciaországból származik, és irodai vezetőként dolgozik. Isabela Londono (26) kolumbiai építész. Nikki van der Spek (Hollandia) a hét minden napján motorkerékpárokkal dolgozik, mert motorkerékpár-oktató. 

bmw motorrad gs trophy 2020 csajok a motoron 4A 2. női csapat tagjai azok a szerencsések, akik már nem is számítottak rá, hogy bejuthatnak a versenyre. Andrea Box (28) ápolóként dolgozik szülőföldjén, Ausztráliában. Klara Finkele (54) Írországot képviseli és hivatásos tudós. Lisa Taylor (47) rendőrnő az USA-ból származik. Mindhárom résztvevő alig várta, hogy élesben is bizonyíthassa tudását Új-Zélandon.

Végül a kemény mezőnyben a hölgyek a sereghajtók maradtak. Az első három helyezést Dél Afrika, Fransiaország és Olaszország csapata nyerte, a női csapatok pedig a 20. illetve a 22. helyen futottak be a 22 csapatból. Persze senki nem keseredett el, hiszen amellett, hogy egy hatalmas élményben volt részük ezen a kalandversenyen, életre szóló barátságok is szövődtek a részvevők között a verseny 8 napja alatt.

bmw motorrad gs trophy 2020 csajok a motoron 1

Te részt vennél egy ilyen túraversenyen nő létedre? Netán már volt is rá példa?

 

Forrás: Motoress, képek: BMW Motorrad

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük