fbpx

Megtört a jég – Az első női világbajnoki címmel büszkélkedhet Ana Carrasco

ana carrasco01Változnak az idők, és velük együtt az emberi teljesítmények is. Mióta motorkerékpárok robognak az utakon, mióta versenyre kelnek nyergükben a megszállott pilóták, azóta vonzza a nőket is ez a sportág.

Kezdetben persze kuriózum, sőt, egyesek számára megbotránkoztató volt, hogy egy nő ilyen férfias dolgot művel. Idővel a közvélemény hozzászokott a nők jelenlétéhez a motorok, motorvesrsenyek világában, és elfogadta azt a tényt, hogy sok csaj olykor jobban veszi az akadályokat, mint a férfiak.

A motorversenyzés egész embert kívánó műfaj, és bár sok női pilótáról tudunk, egyikük sem ért el olyan kiemelkedő teljesítményt, mint a világbajnoki cím. Legalábbis eddig nem.{loadposition cikkreklam}

Ez a vastag jég most megtört. A 2018. szeptember 30-án megrendezett SSP300-as világbajnoki futam után a dobogó legfelső csúcsán egy igazán vagány és kitartó csaj állhatott az eredményhirdetés pillanataiban.

Ő nem más, mint a csupán 21 éves spanyol Ana Carrasco, aki Kawasakijával a 300-as Supersport kategóriában aratott sikert, és ezzel örökre beírta magát a történelembe. Bajnoki címét tragikusan elhunyt motorversenyző barátja, Luis Salom emlékének dedikálta, akinek sokat köszönhetett.

Ana igazi versenyző családból származik. Édesapja profi versenyzők szerelője volt, így nem is kérdés, honnan szívta magába a motorok szeretetét. Fiatal kora ellenére szó szerint öreg motorosnak mondható, mivel már három éves kora óta űzi ezt a sportot. 16 éves korában állt először rajthoz 2013-ban. Eddigi pályafutása alatt már számos győzelmet bezsebelt, de a mostani tette igazán ismertté a nevét, amit a jövőben biztosan hallani fogunk még.

NaNa

Motoros újságírói pályafutását 1995-ben kezdte gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgázott a JATE Budapest Média Intézetében Kommunikáció és PR szakon, diplomamunkáját a Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök címmel írta. 2006-ban alapította meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook Hozzászólások