CsajokEseményekMotoros csajokMotorverseny

Az első nő a Moto3-ban

Ana Carrasco Moto3 Már biztos, hogy egy spanyol tinédzser, Ana Carrasco az első női versenyzője a Moto3 Világbajnokságnak. A tizenöt éves lány Jaime Fernández Avilés madridi székhelyű JHK Laglisse csapatát erősíti 2013-ban. 

Carrasco csapattársával együtt tesztelte KTM-jét a spanyolországi Almeriában. Habár csak márciusban lesz 16 éves, épp időben ahhoz, hogy a kötelező korhatárba lépjen, és egy új kihívás elé nézzen a CEV Spanyol Bajnoksága után.

Ana Carrasco: “Nagyon boldog vagyok, hogy Jaime és a szponzoraim megadták nekem ezt a lehetőséget. A világbajnokságon való részvétel minden motorversenyző álma. Egyáltalán nem számítottam rá és nagyon izgulok. Már alig várom, hogy ott legyek a szezon előtti teszteléseken és az első versenyen.” – tette hozzá Carrasco. – “Almeriában nem a hivatalos KTM-mel edzettem, de az érzés, amit az edzőmotor adott, szintén nagyon jó volt, és igazán boldog vagyok. A váz nagyon különbözik attól a motortól, amit eddig vezettem, de így is több mint egy másodpercet javítottam az eddigi időmön.” 

A finn Taru Rinne volt az első nő, aki 1988-ban pontszerző volt a GP kategória 125 cm3-es motorjával, azonban a japán Tomoko Igata volt a legsikeresebb nő a MotoGP történetében. Ő 1995-ben hetedik helyezés ért el a csehországi versenyen.

ana carrasco jhk laglisse moto3 2013 01ana carrasco jhk laglisse moto3 2013 03ana carrasco jhk laglisse moto3 2013 04ana carrasco jhk laglisse moto3 2013 09

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük