HírekCsajokMotoros divat

A gyermekek biztonsága mindenek előtt

Motoros szülőként előbb utóbb eljön az idő, vagy a helyzet adja úgy, hogy gyermekünket is felültetnénk a motorra. Ilyenkor a biztonság kérdése még fontosabb, mintha csak saját magunkról lenne szó.

Ha 2021. július 31-ig a Csajok a Motoron cikkére hivatkozol az EuroMotor üzletében, a gyerek bukósisakokból és a gyerekülésből 10% kedvezményt kapsz.

Mennyivel egyszerűbb motorral elvinni a kicsiket az oviba vagy a suliba, ugye? Főleg, ha az intézmény csak néhány utcára vagy háztömbnyire van az otthonunktól. Amikor végre itt a jó idő, csak felpattanunk a motorra, és nem nyúzzuk a családi autót. Ráadásul a kicsik is sokkal menőbbnek érezhetik magukat.

A szabályokat persze a rövid út alatt is be kell tartani. A helyes méretű bukósisak használata elengedhetetlen ilyenkor. Lötyögős felnőtt sisakot adni a gyerekekre nagy felelőtlenség.

De figyelembe kell venni azt is, hogy motorkerékpáron utas akkor szállítható, ha biztonságosan meg tud kapaszkodni, illetve leér a lába az erre kialakított lábtartóra. Erről itt írtunk korábban. 

Ám a legkisebb utasok esetében sem kell lemondani az oviba vezető útról. Erre kínál megoldást a KAPPA kínálatában megtalálható motoros gyerekülés: biztonságos háttámaszt és kapaszkodót nyújt akkor is, ha a gyerek lába még nem ér el a lábtartóig.

Az EuroMotor kínálatában a MOMODESIGN és a Nolangroup termékcsaládjából Grex gyereksisakok is megtalálhatók, zárt és nyitott kivitelben is, valamint a KAPPA sisakok, amelyek jelenleg emailben rendelhetők.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Mint tudjuk, rendkívül fontos a megfelelő méretválasztás minden bukósisak esetében. A legjobb sisak sem látja el a feladatát, ha nagyobb mint kellene. Megkeseríti a motoron töltött időt, ha szűkebb az ideálisnál. Ez nem csak kényelmetlenséget okozhat, de a koncentrálóképességet is ronthatja, vagyis a biztonságot is veszélyeztetheti.

Az EuroMotor által forgalmazott gyereksisakok 1000 g alatti súlyúak, hogy véletlenül se terheljék meg a kicsik nyakát.

Így válaszd ki a helyes méretet

A helyes értékhez fejkerületet a szemöldök vonalában a fülek fölött érdemes mérni, a centiben kapott hossz a következők szerint mutatja meg, hogy melyik méretkóddal jelölt sisak való a kicsiknek:

  • 50 cm = JS
  • 52 cm = JM
  • 54 cm = JL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük