Hírek

Megérkeztek Balatonra a mentőmotorok!

MAgyar Mentőmotor Alapítvány Cilimotor BalázsmotorVégre itt a nyári szünet, ez pedig azt jelenti, hogy megérkeztek a Balatonra is a mentőmotorok. Idén karitatív formában teljesítenek szolgálatot a tó partján a motoros mentők.

Az elmúlt hétvégén nemcsak a tanításnak lett vége, hanem az évzárók, ballagások és bizonyítvány osztások is lezajlottak a legtöbb helyen. Mivel ez azt is jelenti, hogy ezzel hivatalosan is elkezdődik a balatoni szezon, a Magyar Mentőmotor Alapítvány is szolgálatba állította tó körüli flottáját a CiLi és a Balázs mentőmotorokat.
Túl van az első sikeres hosszú hétvégén a balatoni mentőmotor, ami idén először rendhagyó formában indult el több okból is.

Ezek közül az egyik, hogy a korábbi évek gyakorlatával szemben idén karitatív formában, fizetés nélküli önkéntesként dolgoznak a srácok-lányok, de ez nem jelenti azt, hogy a vizsgák száma és követelményeik kevésbé szigorúak lennének. A motorok üzemanyag-költségét viszont továbbra is az Országos Mentőszolgálat biztosítja.

A másik változás örömtelibb

Ettől az évtől a mentőtiszti mellett ápolói motorok is szolgálatot teljesítenek, akár előbbiekkel párhuzamosan is. Megszűnt az a gyakorlat is, hogy csak hétvégén fut mentőmotor a balatonfőkajári telephelyről indulva: már júniusban is 10 fölötti, sűrített szolgálatot vállaltak a mentőmotorosok.

A felszerelés és motorok mellett most már a szervezés nagy részét is a Magyar Mentőmotor Alapítvány biztosítja. A tervek szerint augusztus 31-ig biztosan futnak a motorok az önkéntesekkel, Veszprém mellett Somogy és Fejér megyében is találkozhatnak velük a nyaralók és az ott lakók.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

CiLi és Balázsmotor csütörtökön érkezett a balatonvilágosi pályamérnökségre, innen indulva ezen a nyáron már ketten vigyáznak a nyaralókra.

Jó pihenést, csodás nyarat kívánunk mindenkinek! – írta a Magyar Mentőmotor alapítvány Facebook oldalán.

Reméljük, minél kevesebb dolguk lesz a motoros mentőknek ebben a szezonban!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük