CsajokEseményekHírekMotorkiállításMotoros divat

Új generációs motoros felszerelés a hetvenes évekből

dainese settantadue 5Még mindig tart a retro láz, így már meg sem lepődünk, hogy egy újabb márka szállt fel a klasszikus hullámra.

A Dinese csoport a veronai Motor Bike Expon egy új márkát mutat be Settantadue néven. Nem nehéz kitalálni, hogy a név, ami magyarul 72-t jelent, arra utal, hogy a kiváló minőségű és a legmodernebb technológiáknak megfelelő motoros ruházatról a hetvenes évek stílusjegyei köszönnek vissza.

A Dainese Settantadue modellcsalád a motoros ruházatok történetének dicső éveit idézi fel, és ad nekik egy kis kortárs csavart, mivel az eleganciát ötvözi a legmodernebb technikai megoldásokkal, miközben a mai kor biztonsági követelményeinek is megfelelnek. A cég művészeti igazgatója Renato Montagner elmagyarázta, hogy milyen elképzelések vezettek az új márka megszületéséhez:

“A Settantadue sorozat fő fonalát a Dainese márka 45 éves tapasztalata adja, és az, hogy a márka termékei mindig is a fejlesztés élvonalában álltak. A bőr hagyományos kikészítése, a különleges figyelem, amelyet minden egyes darab kap, a Pro-Armor protectorok beillesztése anélkül, hogy a forma torzulna, ezek együtt sokkal inkább egyfajta fúziót jelentenek, mint azt, hogy a felélesztenénk az elmúlt idők modelljeit. Ahogy a történelemet nem csak a hősök írják, a stílus sem kizárólag a bajnokoké. Ezért is van, hogy állandó inspirációt találunk a mindennapi motorosokban, akiknek a motorkerékpár az önkifejezés egyik eszköze, és ezzel tartják életben ennek a szenvedélynek a szellemét. Az olyan modellek például, mint a Toga és a Chiodo nem kapcsolhatók kiemelkedő személyekhez a múltban, mégis mindig is egy tisztán felismerhető képet képviseltek.”

dainese settantadue 4

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az első Dainese Settantadue kollekció sztárja természetesen a bőrdzseki, az az időtálló darab, amely a motorrajongók generációit köti össze. A sorozat darabjai az Archetypes, a Speed Leather és a Demon Flower. Mindhárom modell aprólékos figyelmet szentel részleteknék, tervezésüket a múlt kulcsfontosságú stíluselemei inspirálták.

Archetypes olyan cult termékeket idéz fel, mint például a Chiodo, {tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}a 60-70-es évek motorosainak, rockereinek és utazóinak kedvelt bőrdzsekije. {/tweetme}A Speed Leather olyan dzsekiket ajánl a közönség figyelmébe, mint a Toga72 és a Rapida72, amelyek azt az időszakot idézik fel, amikor a Dainese az első versenyruhákat kezdte tervezni a hőskorban.

A Demon Flower sorozat Patina72 modellje egy különleges modellcsalád, amelyet egy New York-ban élő művész, Othelo Gervacio tervezett, és különlegessége, hogy a dobban festett bőrt kézzel dolgozzák fel az előállításához. 

 dainese settantadue 4dainese settantadue 4dainese settantadue 4

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük