fbpx
Hírek

Szombaton több tízezer nő vonult utcára – Women’s March 2018

womens march la 2018 2Egy évvel Doland Trump amerikai elnök beiktatása után ismét az utcára vonultak a nők az Egyesült Államok több nagyvárosában az elmúlt hétvégén. 

Egy évvel ezelőtt, 2017. január 20-án iktatták be hivatalába az Egyesült Államok új elnökét, Donald Trumpot, aki az első olyan elnök az őt megelőző 44 elnök után, aki korábban soha nem foglalkozott politikával. Trump sikeres üzletember és médiaszemélyiség, aki egyúttal a legidősebb és a leggazdagabb amerikai elnök is egyben a Republikánus Párt színeiben nyerte meg a választásokat. 

Már az elnökválasztási kampány során olyan kompromittáló információk kerültek napvilágra, amik azt bizonyítják, hogy Trump nemcsak hogy szereti a nőket, de több nő is molesztálással vádolta meg. Az is kiderült, hogy több hírességgel is flörtölt, többek között Diana hercegnővel is. Ha kíváncsi vagy további részletekre, olvasd el ezt a Wikipedia cikket

A pikáns részletek után érthető, hogy az új elnök beiktatásának napján az amerikai nők az utcákra vonultak. Annak ellenére sokan reménykednek a leváltásában mind a mai napig, hogy Trump nyilván politikai ígéretei miatt nyerte meg a választásokat, tehát a szavazóinak többsége nem foglalkozott a magánéletével, sokkal inkább az ország sorsa aggasztotta őket. 

Idén, a beiktatás első évfordulóján már sokkal többről szólt a los angelesi Women’s March. Több világhírű színésznő is az ügy mellé állt (Eva Longoria, Scarlett Johansson, Alfre Woodard, Olivia Munn, Natalie Portman és Viola Davis), hiszen többen közülük az azóta kirobbant #MeToo botrány érintettjei, és talán úgy érzik, hogy az elnökük is egyike azon férfiaknak, aki mindenkori hatalmát latba vetve használta ki a nőket. 

De ami miatt ez a hír íródott nem a politika, hanem az a nyulfarknyi hír, hogy a szombati Women’s March felvezetői között idén is ott voltak a helyi East Side Moto Babes női motoros klub tagjai is, akik motorkerékpárjaikon valódi látványosságnak számítottak a vonulás gyalogos résztvevői között. 

 

A los angelesi nagyjából 600 000 résztvevő mellett az Egyesült Államok több nagyvárosában is tízezrével vonultak utcára a nők az elmúlt hétvégén, sőt Kanadában is tartottak szimpátia tüntetéseket. Január 21-én pedig Las Vegasban került sor egy hasonló nagyméretű felvonulásra, miközben persze az ellentüntetők is próbálták hallatni a hangjukat, csak ők sokkal kisebb számban kerültek be az amerikai és nemzetközi hírekbe.

womens march la 2018 1

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x