CsajokKiemeltNői motoros nap

Női motoros felvonulás Budapesten

tibibacsi tura 2010 52Idén május hetedikén, a Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából hagyományteremtő motoros felvonulást tartunk Budapesten “Szabályosan szabadon – Csajok a motoron” címmel.

Idén a Csajokamotoron.hu negyedik évébe lép, ahogy a Nemzetközi Női Motoros Napot is negyedik alkalommal ünneplik ebben az évben a világ minden táján a motorozó nők. Több mint 4000 regisztrált taggal elérkezettnek látjuk az időt, hogy 2010-ben egy igazán látványos és nagy hírértékű demonstrációt tartsunk, amit szeretnénk a következő években is megismételni.

A rendezvényhez csatlakozott a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága is. A rendezvény célja: az egyre növekvő számú motorkerékpárral közlekedő nő segítségével a közlekedésben résztvevő többi személy figyelmének felhívása a körültekintő közlekedésre és a baleset-megelőzés fontosságára.

A hivatalosan bejelentett női motoros felvonulást a gyülekezési törvény hatálya alá sorolták, ezért a rendezvénynek bejelentett eleje és vége, valamint pontos időterve van:

  • 16:00-tól gyülekező a Váci út 13. előtt (Andretti Pizzéria). Regisztráció, fagyizás az Andretti jóvoltából, ajándékok átvétele (köszönet Fokt bőrdíszmű, Wild West, Bőregér, Rock Eagle), a készlet erejéig.
    A helyszinen szemlyesen találkozhatunk a Horimoto Racing Team versenyzőnőivel és megnézhetjük motorjaikat.
    (A Női Motoros Nap alkalmából kedvezményeket ajánlottak fel: RMC Motor, Honda Dream, Yamaha World, SkinZone, Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre, Motoros Akadémia, Daylong, Csajokamotoron.hu.)
  • 17:30-kor a résztvevők köszöntése, tájékoztatás
  • 17:50-kor a résztvevők felveszik a vonulás alakzatát *
  • 18:00-kor elindulnak a következő útvonalon: Váci út, Dózsa György út, Hősök tere (Szépművészeti Múzeum felőli aszfalt csíkon rövid pihenő, közös fotók elkészítése) – Kós Károly sétány – Hermina út – Erzsébet királyné útja – Hungária Körút – Váci út 13.
  • 19:30 visszaérkezés az indulási ponthoz
  • 20:00-kor a rendezvény befejeződik, innentől szabad program az Andrettiben. Mindenki a cég vendége egy üdítőre.

* A vonulás során a KRESZ szabályok betartása kötelező, egy forgalmi sávot foglalunk el, kétsoros vonalban (cipzárban) haladunk folyamatosan. Megállás csak a Hősök terén lesz. A szembejövő sávba nem billegünk át, és nem akadályozzuk a mellettünk levő sáv forgalmát, valamint a kereszteződéseket biztosító motoros rendőrök és rendőrnők  munkáját, akik a zárás után a felvonuló oszlop mellett nagy tempóban száguldanak ismét előre. A rendőrök munkáját rózsaszín karszalaggal megkülönböztetett motoros lányok segítik. Ha rendesen viselkedünk, legközelebb is örömmel fognak minket biztosítani a motoros rendőrök.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Utast csak olyan vállaljon, aki biztos benne, hogy a viszonylag lassú tempónál meg tudja tartani a motort, ha az utasa hátul billeg egy fényképezőgéppel vagy kamerával!

A vonulás során zászlókat, transzparenseket, molinókat nem viszünk magunkkal, ellenben engedélyezett, sőt ebben az esetben szinte kötelező mindenféle olyan kiegészítő, ami alapján látszik, hogy nők vagyunk (copf, nyuszifül, szines ruhák és bukósisakok – cipők). A kiindulási ponton illetve a Hősök terén szórólapot osztunk az autósoknak, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, hogy figyeljenek jobban a motorosokra.

Fontos! A felvonuláson – a felvonulás bejelentett céljának figyelembevételével – csak motoros nők vehetnek részt! Ennek betartásáról a motoros rendőrök fognak gondoskodni. A helyszínen szívesen látjuk az erősebb nem képviselőit a felvonulás előtt és után.

A biztosításhoz szükséges rendőrök számának meghatározásához szükség lenne egy előzetes kalkulációra, hogy kb. hányan leszünk, ezért kérem a lányokat, hogy szavazzanak az itt indított szavazáson!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük