fbpx
Hírek

Balesetmegelőzés felfrissítve

ivtm 2011 04 16 63A 2012. február 17-i közgyűlésen négy új tagot szavazott meg a Pest Megyei Baleset-Megelőzési bizottság elnöksége.

A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság (PMBB) a közlekedésbiztonság fokozásával és a baleset-megelőzési ismeretterjesztő és propagandatevékenység irányításával kapcsolatos feladatok ellátásában a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság tanácsadó, véleményező, koordináló szerve. Tevékenységét az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság szakmai irányításával látja el.

Az 1992 novemberében alakult PMBB munkájában segítséget nyújtanak a megye közlekedésében érintett állami és társadalmi szervek vezetői, így a – teljesség igénye nélkül – Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatósága, az Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Magyar Autóklub Pest Megyei szervezetének elnöke is, illetve civil cégek vezető tisztségviselői, akik elkötelezett hívei a biztonságos közlekedés megszilárdításának.

 

A bizottság célkitűzése a közlekedési balesetek számának csökkentése, súlyossági fokuk mérséklése. Küldetése a megye útjain folyó közlekedés biztonságosabbá tétele, közlekedési kultúra magasabb szintre való emelése, illetve a jelenlegi közlekedési morál csiszolása, a közlekedésben résztvevők meglévő ismeretanyagának folyamatos frissítése, az információk gyors áramoltatása.

Mivel 2011-ben a bizottság öt elnökségi tagjától megvált, ezért a februári közgyűlés célja az új elnökségi tagok megválasztása, a bizottság 2011-es munkájának értékelése valamint a 2012-es munkaterv ismertetése volt.

Az új tagok a következők: Dobrocsi Endre NKH Közúti Gépjármű -Közlekedési Hivatal Képzési és Vizsgáztatási Főosztály Vizsgafelügyeleti Osztály Vezetője, Dr. Páczi István UniCorp Biotech Kft. Orvos igazgatója, Pethő Zoltán Minőségügyi vezető, pedagógus, közoktatási vezető, ORFK-OBB szakértője, valamint a több éves, sikeres együttműködésre való tekintettel jómagam, Wéber Anikó (NaNa), motoros szakújságíró, a Csajokamotoron.hu alapító-főszerkesztője. 

A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság munkaterve 2012-ben az alábbi témák köré összpontosul:

  • a sebességtúllépés fokozott ellenőrzése,
  • a kerékpáros közlekedés biztonságának javítása,
  • a gyalogos közlekedés veszélyeire történő figyelemfelhívás,
  • a motoros balesetek számának csökkentését megcélzó programok szervezése,
  • a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése.

A PMBB motorkerékpárosokat érintő eseményei 2012-ben elsősorban az Ingyenes Vezetéstechnikai Tréningek újraindítása, amelyek a korábbi évekhez hasonlóan 3-4 alkalommal kerülnek megrendezésre Mmotoros rendőroktatók vezetésével. Április végétől a motorosok fokozott ellenőrzésre számíthatnak majd Pest Megye útjain, valamint a PMBB-vel közösen ismét megrendezzük a Nemzetközi Női motoros Nap alkalmából a Szabályosan Szabadon – Csajok a motoron elnevezésű női motoros felvonulást Budapesten május 4-én.

Ha nem szeretnél lemaradni a PMBB akcióiról és rendezvényeiről, csatlakozz a Facebook oldalhoz!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x