fbpx
EseményekMotorverseny

Hertlik Donoven: „A fejlődés jó látható, van még munka bőven, ha el akarjuk érni a céljainkat”

Hertlik Donoven Korda Racing Pannonhalma 2023Ahogy kezdte a 2023-as szezont a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa, úgy is folytatta az endurocross idényt Pannonhalmán Hertlik Donoven. Ezúttal már megmutatta az oroszlánkörmeit, féltávnál még az élen motorozott, ám jött a nála már szinte kötelező balszerencse, és végül az ötödik helyen zárta a versenyt. Elkeseredni nincs ok, ezúttal is sok pontot mentett, megy tovább a megkezdett úton.

Abszolút nem indult túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, és ami lassan már-már megszokott nála, hasonlóan folytatódott a 2023-as bajnoki idény. Pedig nagy reményekkel várta a 2023-as bajnokság indulását a Korda Racing motorosa, ugyanis a 350-es gépét 450-esre cserélte, ám Miss Balszerencse – egyelőre – továbbra is mögé ül a versenyeken.

Amíg Kiskunfélegyházán az élen állókat csak üldözte, és technikai okok miatt nem ért célba – noha pár bajnoki pontot azért megmentett –, addig az idei endurocross magyar bajnoki futamon, Pannonhalmán már arra is reális esélye volt, hogy megnyerje a versenyt. Ragyogóan rajtolt, remek tempót motorozott és a viadal felénél szinte tökéletes teljesítményt nyújtva az élen állt.

Ám a motorja beragadt, esett egyet, és a végére azért az 5. helyre sikerült visszakapaszkodnia. Az itt szerzett pontok jól jönnek majd a bajnoki címért folyó csatában. Mert a cél továbbra is ez maradt.

„A verseny előtt három napig egyfolytában esett az eső, így a helyszínen hatalmas sár fogadott minket, ám szerencsére a versenyt megtartották végül. Ezúttal a rajtom is jól sikerült, a negyedik helyen fordultam. Ugyan biztonsági körökre helyeztem a hangsúlyt, ám mire az első erdei körön túl voltunk, az élen motoroztam.

Hertlik Donoven: „Az új motoromra is felült a balszerencse, ennél csak jobb jöhet”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A futam feléig vezettem a mezőnyt, ám utána beragadtam a sárba, elestem, így jelentősen visszaestem a mezőnyben. Innentől kezdve csupa küzdelem volt minden: a körülményekkel, a motorral és természetesen önmagammal. Nem lehetek elégedetlen, hiszen a végén az ötödik helyen intettek le, azaz sikerült sok bajnoki pontot megmentenem.

Folyik tovább az új motorral az ismerkedésem, de egyre bizakodóbb vagyok, hiszen ha nincs a hiba és az ebből adódó esés, akkor végig tudtam volna tartani a lépést a legelejével. Hosszú még a szezon, dolgozunk tovább, de az irány kifejezetten jónak tűnik” – jelentette ki Donoven.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x