MotorokMotorozás

Jubileumi vezetéstechnikai tréning a Csajok a motoron 10. születésnapja alkalmából

csajokamotoron 10 szulinapi trening 6Idén nem jutottam el a hagyományos májusi női motoros napi szezonnyitó tréningre, de azért mákom volt, és így sikerült eljutni a 10. csam szülinapi tréningre!

A szokásos vezetéstechnikai tréningeken túl idén június 26-án annyiban volt más a program, mint amiken eddig voltam, hogy volt dirt pályás képzés is, földpályán kölcsönmocival porolás – ezt különösen vártam. A hétvége persze melós volt, így nem kicsit csapzottan és fáradtan érkeztem, de valahogy sikerült reggel átesni a fáradtsági holtponton, vagy annyi új inger volt, hogy nem sikerült érezni a fáradtságot egész nap. Marha gyorsan és tök jól eltelt.

Reggel a Hungaroring bejáratánál gyülekeztünk, Anitával jó motoros szokás szerint a padkán ücsörögve vártuk az indulást, amíg a lányokat regisztrálta egy szigorú arcú fiatal rendőrnéni. A nénit egész nap egyszer se láttam mosolyogni, remélem csak azért mert komolyan vette a feladatot hogy minket szám szerint ki- és bekísérgessen, elkönyveljen.

Ahogy ücsörögtünk a padkán, Anita pink tollai pont harmonizáltak a pinkes fémgőzölésű napszemügéjével, így a sárga virágok között igazán festői komplementer színpárt alkottak. Mobillal rá is vetettem magam, hogy lefotózzam. Aztán ahogy kifotóztuk magunkat a bejáratnál, bekísértek minket a Hungaroring Motoros Akadémia vezetéstechnikai pályájára. A nyálam csorgott, ahogy megláttam az autókat a locsolt pályán, meg a földes motoros pályát.

A rövid és célratörő bemutatkozás során kiderült, hogy idén is a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság rendőrmotoros oktatói fognak minket okítani aszfalton a bóják között, és a Motoros Akadémia oktatói az endurós pályán gyakorlatoztatnak dirt tréningen. És persze lesz egy gyakorlati okítás is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában

A lánycsapatot 3 felé osztották, és sikerült addig helyezkednem, míg kiderült hogy szerencsésen besoroltam magam a dirt pályán kezdő csapatba, nagy örömömre. A feladatot nem kisebb emberke mutatta be, mint a 2017-es Dakar Rallyra készülő Horváth Lajos alias LallerKTM.

A magyarázás után a gyakorlati kivitelezés következett, mindenki forgóban felpattant a helyi erők által biztosított kiskecskékre, és neki is álltunk a pálya teljesítésének. A pályán való végig gyaloglás és magyarázás gyakorlatban is tök jól működött, a végén már egészen birgésen sikerült vennem a homokdűnéket: “kis ima, nagy gáz”. Aztán mire kezdtem volna belejönni, át kellett adni a vasat, így aztán ezen a héten bizony én beneveztem a június 3-i dirt tréningre is, annyira megtetszett.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük