EseményekKiemeltMotoros túra

CSAM Csiga túra 2023: 21 motorral csigatempóban a Dunakanyarban

Csam Csigatúra 20232010-ben volt az első gurulás ezen a néven. Soknak tűnik ez a pár év, bár hasonlóképp éltük mindennapjainkat. A Facebook, Insta előtt is volt online közösségi élet, barátkozni hasonszőrű motorosokkal a CSAM hímtagokkal is bővelkedő honlapján próbálkoztunk.

A chat szobánkban, a dühöngőben elengedhettük magunkat, asszociációs játékkal múlattuk az időt. Életre szóló barátságok és szerelmek is köttettek. Sokat bandáztunk a Nyugati téren, motoroztunk a budapesti éjszakában és rengeteget buliztunk (Pite parti!!!).

Az akkori szívemhez közel álló társaság ottalvós bulit szervezett Mezőberénybe Ildihez, az örökös főcsiguszunk, Sunny pedig a Csiga túra nevet adta a kiruccanásnak. Az életre szóló emlékek és barátságok nem hagyták feledni ezeket az időket, a „nagy” túrát, így a lényeg ugyanaz maradt, csigulni jó!

Akik voltak az elmúlt pár évben velünk Csigán, felejthetetlen élménnyel lettek gazdagabbak és mindenki várta már a következőt. Szervezésben egyáltalán nem vagyok jó, mégis rám hárult a feladat.

A lányok unszolására meghirdettem az eseményt a Facebook-os csoportban. Szép számmal voltak jelentkezők, a legtöbb szavazatot kapó hétvége időjárás szempontjából is ígéretesnek tűnt. A túra lényege elsősorban az volt, hogy a kis cm³-es motorral rendelkezőknek és a még kezdő motorosoknak is legyen lehetősége csapatban motorozni és személyesen megismerni a többieket.

Csam Csigatúra 2023

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az izgatott várakozás a találkozó előtti éjszakára rányomta a bélyegét, páran álmatlanul forgolódtunk hajnalig. Személy szerint 5 órakor is felriadtam, majd fél óránként újra és újra. Gabi sem tűnt kipihentnek, elmondása szerint oroszlánokkal is megküzdött álmában, csakhogy odaérjen a talira.

Az egyik tagunkat és tiszteletbeli taggá fogadott párját összeszedtem a környékünkön és elindultunk a Flórián térre. Megérkeztünk és nem kis meglepetés fogadott. Általában jó, ha a jelentkezők fele el tud jönni egy egész napos programra. Ez úgy látszik tényleg kivételesre sikeredett, ugyanis a motoros lányok befoglalták szinte az egész parkolót. Nem gondoltam volna, hogy ennyien kedvet fognak kapni egy tötyörgős gurulásra és a többség bizony nagy gépekkel jött.

Csigatúra 2010. 09. 25-26. Mezőberény

Közben érkeztek az üzenetek, Anett például otthon állt a mocija mellett talpig bőrben, teljes harci díszben, de a gép nem akart beindulni. Kerge Birge is hozta a formáját, írt, hogy késik, de rohan. Kis várakozás után végre sikerült elindulnunk, de be kellett iktatnunk másfél perc motorozás után egy benzinkutat, ugyanis a későnk nem tankolt meg túra előtt…

A második megálló így a szentendrei Pap-sziget lett. Kicsit átrágtuk az útvonalat, kávéztunk, Réka pedig titkon készült az alkalomra és meglepte a kemény mag tagjait 1-1 csigás pólóval.

Még több kép a Csigatúráról a galériában

Meglepően flottul ment mindenkinek a kavicsos parkolóból való elindulás. Ennyien még nem voltunk Csigán, és szükség volt egy ranger-re. Ezt a nemes feladatot Noémi vállalta magára azonnal, felkapta a szexi láthatósági mellényét és a körforgalmaknál vidáman állította meg az autósokat.

Leányfalu irányából érkező motoros szolidan felém int, majd a tükörből látom, kézzel-lábbal kapálózik, lelkesen köszön mindenkinek. Akkor már tudtam, ez Anett lesz, csak beindította párja a mocit neki. Nem erőssége a csapatban motorozás, de a társaságunkat ő sem tudta kihagyni, ha nem is vonult velünk, párszor körbemotorozott minket, majd előre ment.

Csam Csigatúra 2023

Tartottam a csigatempót a többieknek, kellemesen haladtunk. Leányfalu határában hatalmas dugó alakult ki. Kis ácsorgás után közös megegyezéssel a 20 motor megindult a felezővonalon a dugóban torlódó autósokat szépen lehagyva csorogtunk tovább Tahitótfalun át. A következő megállóként megbeszélt benzinkút pár percre volt, mikor megláttam Anettet egy másik kútról integetni, így a bandát belevittem egy szűk utcás lejtős megfordulásba, hogy vissza tudjunk kanyarodni hozzá.

Itt eszközöltünk egy kávészünetet, míg páran kitalálták, elmennek egymás mocijait tesztelgetni. Kimentem az út szélére a kávémmal, Noémi és Sziszi pont próbakörre indultak, gondoltam lövök egy pár képet róluk. Minden túrán történik valami velük… Legutóbb defektet, most társaságot kaptak, egy rendőrautó indult meg utánuk nagy vígan. Amikor visszaértek megegyeztünk, hogy a szokásos „csigulós” izgalom megvolt, irány Esztergom.

II. Csigatúra 2011 – Mezőberény

Foglaltam helyet Esztergom közepén a Farm nevű hambisnál, de nem számítottam rá, hogy összejön 21 fő, így kicsit szétszóródtunk. Így is remek volt a hangulat, jó volt látni, hogy az újak is felszabadultan csacsognak, a „régiek” pedig ontják a sztorikat. Egy benzinkutas megállót még beiktattunk Budapest irányába.

Páran motoroztak volna még, elgurultak az Üvegtigrishez és tőlük szerettünk volna könnyes búcsút venni. Sikerült benéznem a bejárót a benzinkútra ismét. Mindenki örömére most emelkedőn kis ívben teszteltem a lányok megfordulási tudását. Mindenki sikeresen vette a manővert és gyönyörű libasorban becsorogtunk a kútra.

Kellemes érzés volt végig nézni a bandán. Birgét 18 éve ismertem meg, majd pár évre rá szinte együtt csöppentünk ugyanabba a motoros brancsba és a barátság most is tart. Noémiék jancsizós csajok, őket is a CSAM-nak köszönhetem és remélem új barátságok is születtek. Már nagyon várom a következőt és remélem, hogy mindenkiben maradandó élményt hagyott a közös csigulás!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Bátai Aranka

Motoros futár és motorszerelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük