EseményekHírekMotorkiállítás

Egyre több motorkerékpár az AMTS-en

Automobil és Tuning Show 2023Tagadhatatlan, hogy mindannyiunknak hiányzik a tavaszi nagy motoros seregszemle Magyarországon, de reménykedjünk, hátha a piac  és a közönség visszaköveteli magának. 2023-ban már egész sok motorkerékpárt csodálhatunk meg az AMTS-en.

Már 17. éve, hogy az AMTS, azaz az Automobil és Tuning Show a Hungexpón várja a járműrajongókat a március közepi hétvégén. Volt idő, amikor a Budapest Motor Fesztivállal egy időpontra esett a rendezvény, és szerintem van benne ráció, hogy a motorosok lassan ismét visszaszivárogjanak a Hungexpóra.

Az AMTS már így is tíz, autós rendezvényt tömörít magában, melyek mindegyike egyetlen belépőjeggyel látogatható, akkor miért ne lehetne köztük még egy motoros pavilon is?

Egyébként mivel az előzetes sajtóanyagokban nem láttam, hogy volt szó motorokról, csak azért mentem ki a kiállításra idén, mert a Harley-Davidson Open Road Tour sajtótájékoztatójára kaptam meghívót. A G pavilon 1-es standján két motort állítottak ki, a megújult Breakout 117 cruiser-t és a Pan America 1250 Special túraendúrót. A szemfülesek (mint én) Sidivel (gyengébbek kedvéért a Tankcsapda gitárosa) is lőhetnek egy selfit.

Automobil és Tuning Show 2023

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ahogy körbejártam a kiállításon, egészen meglepődtem, mikor megláttam, hogy nem is egy stand van, ahol motorokat is láthatunk. A Harley standjával szemben rengeteg motort hozott ki a AdvesMoto, akik bemutatják az idei Malaguti, Brixton, Morron és Niu modelleket. Meg is beszéltük, hogy melyiket lehet majd elhozni tesztelni. Kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak ezek a gépek.

Ugyanebben a pavilonban a Bombardier Recreational Products (BRP), magyar importőr cége, a Rotax motorral hajtott legendás Can-Am és Sea-Doo jet ski-ket, quadokat, trike-okat és homokfutókat több évtizede hazánkban forgalmazó Jet Power Hungary Kft. is látványos standdal van jelen, a Jetpower standján Kiss Norbival is összefuthatnak a látogatók.

Motoros ruházat terén a Serpentize állít ki, utóbbi támogatásában pedig több színvonalas streetfighter show-ra is sor kerül a driftes programok között, Palatinus Attila stuntrider prezentálásában.

Még több kép a 2023-as AMTS- ről a galérában

De nemcsak ennyi a kiállított motor. Meglepetésszerűen felbukkanak itt-ott kiállított kétkerekűek vagy az egyedi fényezés vagy a különleges építésük miatt. Az amerikai autók között elmaradhatatlanok az amerikai motorok, a veterán autók között vannak veterán motorok és bár odáig nem jutottam, gyanítom, hogy az elektromos autók között vannak elektromos motorok, a hotrod autók között pedig stílusban hozzájuk illő “hotrod” motorok.

Automobil és Tuning Show 2023

Az idén a “D” nagycsarnokba költöző tárlat, a MAVAMSz szervezésében több kerek évfordulóról is megemlékezik. A legendás BMW motorkerékpárok sikertörténete, 100 évvel ezelőtt kezdődött, ennek tiszteletére önálló kiállítása lesz a márkának, olyan legendás darabok kerülnek bemutatásra, mint az R32, R57, R62, R63 és R5.

Ugyancsak 100 éves a magyar motorkerékpáripar egyik háború előtti legjelesebb képviselője is, a Méray. Több II. Világháború előtti darab mellett újra láthatja a nagyközönség a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumtól kikölcsönzött, egyetlen példányban megmaradt háromkerekű eredeti Méray teherszállító motort is.

Szóval így. Aki csak a motorok miatt menne ki, az is talál látnivalót bőven, bár a hangsúly kétségtelenül a tuning autókon van. Az A pavilon az AMTS-é teljesen, itt rengeteg tuning autót, hihetetlen technikai megoldásokat, gyönyörű fényezéseket, csinos lányokat láthatuink a csomagtartóból dübörgő basszusok kíséretében.

Automobil és Tuning Show 2023

A szabadtéren sem maradhatnak el a programok, szokás szerint a driftbajnokság viszi el a prímet, de láthatunk motoros kaszkadőr-showt, off-road showt, és még egy csomó mindent, ami hozzátartozik a benzinvérűek életmódjához. Na meg egy csomó streetfood kaját kóstolhatunk meg a pavilonok kötött sétálva.

Az Automobil és Tuning Show ideje alatt, 2023. március 17-19 között, egyetlen belépővel megtekinthető:

 • Carstyling.hu Tuning Show – hazánk legnagyobb autótuning showja
 • Új autók kiállítása – szalonautók, márkaimportőrök és koncepciók bemutatkozása
 • Elektromobilitás Expo – elektromos autó kiállítás és a kapcsolódó háttéripar bemutatkozása
 • Classic Automobil Show – restaurált klasszikus autók, oldtimerek, veteránok
 • Magyarok a világ járműgyártásában kiállítás – hazánk nagyjai az autó- és motoriparban
 • GymkhanaDrift Bajnokság és Show – A látványos autósportok exkluzív versenye
 • OFF-ROAD Show – Minden, ami terep, épített, látványos pályán
 • ’50 Brothers Hot Rod Show – döbbenetesen átépített veterán járművek kiállítása
 • Tuning találkozó és kiállítás – több száz magánépítő és klub bemutatkozása
 • SUV Zóna – szabadidőautó kiállítás és az elérhető kínálat bemutatkozása
 • Egész napos programok – kültéren és beltéren egyaránt, az egész családnak!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük