EseményekMotorverseny

A Budapest-Bamako 1-3. napja

A 2. nap krónikája 01.13. 

Bús, esős napra ébredt a Budapest-Bamako mezőnye január 12-én Velencéhez közeli szállásukon. A reggel 7 órás eligazításon mégis egy reménykedő, tetterős és vidám társaság vette át a napi feladatlapokat, és vágott neki a 776 km-es etapnak.

Észak-Olaszország nedves autópályái után a francia Riviéra alagutakkal tűzdelt útjai következtek. Itt már hét ágra sütött a nap. Az első francia geochallenge feladat nemcsak a résztvevők tájékozódó készségét tette próbára. A versenyzőknek, Walker a texasi kopó kisujjához legközelebb eső színészt kellett megtalálni. A legjobbak gond nélkül fedezték fel Cannesban a hírességek kézlenyomatai között Chuck Norrisét. Este Saint-Jean romjainak felfedezése, és a várban egy láda megtalálása és kiásása várt a csapatokra. A verseny kiértékelése még jelenleg is tart, a csapatok még mindig, folyamatosan érkeznek a célba.

A tegnapi eredmények alapján a verseny állása a következő: az első helyen hármas holtverseny alakult ki a 05-ös rajtszámú Quart Team, a 06-os rajtszámú Paperdogs csapat és a 36-os Pappas Team között. „Az első pár napban nem nagy még a pontkülönbség. A verseny az utolsó héten dől el Afrikában” – mondta Térmeg Vera, versenybíró.

A mai nap sem telt el technikai problémák és nehézségek nélkül. Még tegnap az orvosi csapat is kipróbálhatta felkészültségét, ugyanis egy szerencsétlenül landoló benzines kanna megsértette Gyurkó Gábor, mentős csoportvezető arcát, így a versenyben induló BKV busz azonnal mini műtővé alakult. Néhány öltéssel ellátták a sebet, majd minden haladt tovább a megszokott mederben.

A 103-as rajtszámú Team Malibus csapatának reggel fél 10-kor elszállt a fékje, és egy hengere. Este 9 órás jelentésük szerint nem adták fel a versenyt és lassan, de közelednek Meyreuil felé. A tegnap, komoly problémák miatt megállni kényszerült Velorexes csapatnak Budapestről érkezett alkatrésze, és egy éjszakás szerelés után, újra indultak. Jelen pillanatban Monaco-nál vannak, és lépten-nyomon megállítják őket autógrammért.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Reggel érkezett a hír, hogy 154-es rajtszámú Opel Astra árokba borult Velence közelében. Az anyagi kár jelentős. Személyi sérülés nem történt. Ma még szerelnek, de nem adják fel, és amint kész vannak a mezőny után erednek.

A buszok tusájában, a BKV busz egy órás késéssel érkezett. Õk csak lassan találták meg Chuck Norrist. „Furcsa érzés, a Cote D Azure-ön hasítani a tündöklő fényben, a tenger partján és egyszer csak a visszapillantó tükörben feltűnik a piros 68-as pesti busz” – mondta Villám Géza. Az Ikarus buszról egyelőre nincs információnk, de többen látták őket még Monte Carlonál.

Talán a motorosoknak volt az első két nap a legnehezebb. Esővel, széllel, köddel kellett dacolniuk. Este 10-kor még csak négyen voltak a ma esti célban.

Holnap a csapatok reggel 7-kor rajtolnak, és egy három napos maratoni etap veszi kezdetét. Van, aki már holnap átkel Afrikába és van, aki csak a másnap este hajózik át. Az etap vége január 16-án lesz Tinerhirben.

Verseny részeredmények 2008.01.13.

1. Raid Adventure Team Szlovákia (21), 30 pont
2. Sysman (02) Magyarország, 25 pont
3. Americana Team (03) Magyarország, 22 pont
3. Quart Team (05) Magyarország, 22 pont (holtverseny)

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük