EseményekHírekMotorkiállítás

Villámlátogatás a veronai Motor Bike Expo-n

berci a moto bike expon 17Kezdhetnénk a cikkünket úgy, hogy „kiküldött tudósítónk jelenti”, de ez ebben a formában nem lenne igaz. Egyrészt, mert nem a tudósítónk, nem is a miénk, és nem is mi küldtük. Ment ő magától is, mi csak lecsaptunk rá, mint pocokra a vadászó sas.

Zsiga Bercit már nem kell bemutatnunk nektek. Ő az, aki nem csak napszemüvegben és OCC sapkában hasonlít kísértetiesen az ifjabbik Paul Teutulra, hanem abban is, hogy saját maga építi egyedi motorjait. Aki eddig még nem hallott volna róla, egy korábban megjelent cikkünkben találhat róla információkat.

Berci jó pár éve dédelgetett álma, hogy egy nap felkerekedik, és ellátogat a híres, olaszországi motorkiállításra. Eddig mindig közbejött valami, ami miatt ez a program kimaradt. Vagy útitárs hiánya miatt, vagy épp lehetőség miatt esett dugába a program. Most családjával együtt vágott neki a 650 kilométeres és 11 órás útnak, és mi erről jól ki is faggattuk őt.

Mivel csak a vasárnapi napra mentek – amolyan reggel megyünk, este jövünk stílusban, – minden erejüket a kiállításra kellett tartalékolniuk. Az autós utazást ezért előrelátó módon kihagyták, mivel egy ilyen út főleg a sofőrből sok energiát kivesz, így a kiállításon már csak vánszorogtak volna. Lábodról elautóztak Siófokra, ott felszálltak a buszra, ami elvitte őket Veronába. Ilyen egyszerű az egész. Ott már nem kellett további járművekkel bajlódni, mert a buszpályaudvartól 2 kilométerre van a MBE területe, így egy kis sétával gyúrtak rá az egész napos mászkálásra.

berci a moto bike expon 01A reggel 9 órai nyitáskor hatalmas tömeg toporgott a kapuknál, ami egyértelmű bizonyíték arra, hogy van igény az ilyen rendezvényekre, mivel nagyon nagy a motorok rajongótábora. A tömeg egészen az este 6 órás zárásig kitartott. A több csarnokból álló kiállítás a budapesti Hungexpo területén megszokott méretektől eltérően sokkal nagyobb területet biztosít a motorok szerelmeseinek, illetve a kiállítóknak. Közel háromszorosa a hazainak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az egyikben az épített motorok versenyén induló alkotások foglaltak helyet, míg egy másikban azok az egyedi gépek, melyek csak kiállítás céljából érkeztek. Volt olyan csarnok, ahol az épp aktuális motormodellek, újdonságok várták az érdeklődőket, és persze olyan is, melyben a motorozáshoz és a motorépítéshez szükséges kellékeket szinte kivétel nélkül felvonultatták.

berci a moto bike expon 01Utóbbiakat meg is lehetett vásárolni, így Berci be is vásárolt néhány speciális ecsetet, melyekkel egyedi festéseket, finom vonalakat lehet kialakítani. Ilyen ecsetet Magyarországon már régóta nem talált.

Lapozz, és tudd meg, kikkel futott össze Berci

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük