CsajokHírekMotoros divat

Prémium kategóriájú felnyitható bukósisak a Schuberttől

SCHUBERTH C5 CARBON felnyitható bukósisakA SCHUBERTH bemutatta idei harmadik újdonságát, a prémium kategóriájú, felnyitható bukósisakok csúcsát képviselő C5 CARBON modellt, amely előállítása során világelsőként alkalmaz a Formula-1-es bukósisakok gyártásánál használt technológiát.


A SCHUBERTH PERFORMANCE elkötelezett mérnökökből és technikusokból álló csapata közel három évnyi folyamatos munka után bemutatta a márka exkluzív, szénszálas felnyitható bukósisakját.

Az új SCHUBERTH C5 CARBON az első motorosoknak gyártott bukósisak, amelyet a több, mint 20 éve Formula-1 pilóták – Michael Schumachertől kezdve a kétszeres világbajnok Max Verstappenig – számára bukósisakokat szállító SCHUBERTH PERFORMANCE részleg készít. A kézi laminálásnak és az autokláv eljárásnak köszönhetően a C5 Carbon rendkívül könnyű és erős. Az új C5 CARBON a P/J dupla homologizációnak köszönhetően nyitott állapotban is legális viselet és a legújabb ECE 22.06 szabványnak megfelelő modell.

A vadonatúj C5 CARBON a SCHUBERTH motorkerékpáros valamint az autóversenyzésre szakosodott részlege közötti folyamatos együttműködés és a technológiák megosztásának eredménye. A C5 CARBON ugyanazokból az anyagokból és ugyanazzal a technológiával készül, mint a SCHUBERTH Formula-1-es bukósisakjai.

“Büszkén jelenthetem be, hogy mi vagyunk az első és egyetlen bukósisakgyártó, amely képes a Formula-1-es bukósisakok gyártásánál használt technológiát prémium kategóriájú, felnyitható bukósisak készítése során alkalmazni. Ugyanaz a technológia, ugyanaz az üzem, ugyanazok az szakértő kezek, és talán a legfontosabb, hogy ugyanaz a szenvedély a minőségi termékek előállítása iránt.“ – mondta el a sajtótájékoztatón Alberto Dall’Oglio, a SCHUBERTH PERFORMANCE vezetője.

SCHUBERTH C5 CARBON felnyitható bukósisak

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A C5 CARBON gyártását az “egy ember, egy héj” alapelv határozza meg, ami azt jelenti, hogy annak a technikusnak a feladta a héj teljes gyártási folyamatát végigvinni, aki a kézi laminálást elkezdte.

A C5 CARBON héja több szénszálas rétegből készül, amit kézzel laminálnak a nyitott, szénszálas formába végletesen precíz módon, előre meghatározott irányok és elhelyezési rend szerint. Ez a kézzel végzett szakmunka a motorsportok számára gyártó iparág legkifinomultabb eljárása, amely páratlan szerkezeti és esztétikai tulajdonságokat eredményez.

Csakúgy mint a SCHUBERTH Formula-1-es bukósisakjai, az új C5 CARBON héja is autokláv eljárással készül, amely során meghatározott nyomás, hőmérséklet és precíz időtartam alatt a szénszálas rétegek és a műgyanta megbonthatat egységgé válik, ami páratlan ütésállóságot eredményez kis tömeg mellett.

SCHUBERTH C5 CARBON felnyitható bukósisak

“A szénszálas héjnak köszönhetően az új C5 CARBON közel 200 grammal könyebb az üvegszálas változatnál és így a legkönnyebb felnyitható sisak, amely kommunikációs előkészítéssel készül és teljesíti az ECE 22.06 szabvány követelményeit” – tette hozzá Matteo Schiepatti, a SCHUBERTH motorkerékpáros üzletágának vezetője.

Kis tömege ellenére az új C5 Carbon ugyanolyan biztonságos és kényelmes, mint a SCHUBERTH prémium bukósisakjainak mindegyike. Bélése a szigorú OEKO-TEX® szabványnak megfelelő, csúcsminőségű, antibakteriális, kiváló szellőzésű olasz anyagból készül, és az átlagostól eltérő fejformájú személyek sem kénytelenek kompromisszumot kötni az illeszkedés és a méret tekintetében, mert az INDIVIDUAL PROGRAM-ban elérhető alternatív béléselemekkel személyre szabható a maximális kényelem érdekében.

A felnyitható sisakok új generációja: megérkezett a Schuberth C5

Az új C5 CARBON-t előkészítették a legújabb, Mesh 2.0 technológiát használó SCHUBERTH SC2 kommunikációs rendszer fogadására: három beépített antennával (FM-rádió, Bluetooth Intercom, Mesh Intercom), HD-hangszórókkal és HD-mikrofonnal hagyja el a gyártósort. A kommunikációs rendszer nagyon egyszerűen üzembe helyezhető, elég a bukósisak oldalán és hátulján található fedeleket eltávolítani és oldalra behelyezni a kezelőpanel, hátulra pedig a főmodult.

A 2023-as modellévben a SCHUBERTH fényes változatban, hatféle méretben XS(53) – 3XL(65), de limitált darabszámban gyártja az új C5 CARBON bukósisakot, amely ajánlott fogyasztói ár 1499 Euro.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük