EseményekHírekMotorkiállítás

Úgy néz ki, hogy megtartják a motorépítő világbajnokság döntőjét októberben

AMD World Championship of custombike buildingMég ha több kapcsolódó eseményt és előselejtező motorszépségversenyt el is törölt a koronavírus járvány, egyelőre úgy néz ki, hogy október elején megrendezik az AMD motorépítő világbajnokság döntőjét Kölnben, az INTERMOT motorkiállításon. Robin Bradley az American Dealer Magazine főszerkesztője és az AMD World Championship of Custombike Buildig fő szervezője még április közepén nyilatkozott arról, hogy jelen állás szerint megtartják a döntőt Németországban. Persze – ahogy mondja – a helyzet még elég képlékeny, de amint változik valami, értesíteni fogják az érdeklődőket és az építőket is.

Arra, a tényre utalva, hogy az előselejtezőknek helyet adó 9 rendezvény közül többet is el kellett halasztani világszerte a COVID-19 koronavírus járvány miatt, azt írta, hogy szerencsére a nevezők között több olyan alkotás is van, amiket kimondottan az INTERMOT-on terveztek bemutatni a nagyközönségnek.

Azért talán még nincs minden veszve, bár a következő eseményeket tartalmazó naptár igen foghíjas. Arról például semmi információt nem találtam a neten, hogy az elmúlt hétvégén aktuális Moscow Custom & Tuning Show-t végül megtartották-e (talán jobban oda kellett volna figyelni az orosz órákon, és akkor keresgélhetnék az orosz nyelvű oldalak között is).

A motorépítő világbajnokságot az építők is nagyon várják, most az elmaradt rendezvények után meg gondolom még jobban. Már januárban 60 építő és 72 benevezett motorkerékpár volt nyilvántartva a világ összesen 20 országából. Ez jóval több, mint az előző évi 53 motorkerékpár és a 19, amelyek valamelyik előselejtezőről jutottak be a döntőbe.

Az idei motorépítő világbajnokságra több újítást is terveznek a szervezők. A “király kategóriát” amelynek díjazottjait a korábbi évek nyertesei és a VIP zsűri választja ki idén Avon Tyres Freesyle kategóriának nevezik a fő szponzor után. A díjazottak mindegyike egy gumiabroncs szettel lesz gazdagabb a díja mellé.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük