EseményekMotorkiállításMotorokMotorozás

Megújult a Honda CBR1000RR és a CB 1100 is

honda cbr1000rr fireblade sp sp2 2016 intermotA Honda október 4-én két legendás modell, a CBR1000RR és a CB1100 megújult változatát is bemutatta a kölni Intermot motorkiállításon.

A Fireblade 25. születésnapjára egy egészen különleges modellel rukkolt elő a Honda, amelyet két verzióban (SP és SP2) vásárolhatnak majd meg a sebesség megszállottjai.

A Fireblade mindig is az alacsony súlyú, fürge, könnyen kezelhető szupersportmotor szinonimája volt, s ez a jövőben is biztosan így lesz, a Honda mérnökei ugyanis ismét remek munkát végeztek.

A „Total Control” filozófia mentén fejlesztett típus 15 kilóval könnyebb és 8 kW-tal erősebb lett, így teljesítmény/súly aránya 14 százalékkal kedvezőbb. Ez minden idők legjobb eredménye a Fireblade történetében, folytatódhat tehát a motorsportikon menetelése.

A 2017-es modellév legfőbb hozadéka az átfogó elektronikai rendszer, amelyet szinte egy az egyben az RC213V-S MotoGP-versenymotorból emeltek át a mérnökök.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezzel a Total Control következő szintjére lépett a Fireblade, s ahogy azt már az elődmodelleknél is megszokhattuk, új mércét állított a szegmensben.

Hogy a pilóta mindig villámgyorsan, mindazonáltal teljes biztonságban motorozhasson, egyebek mellett üzemmód- és motorfék-szabályozó, kipörgés- és új blokkolásgátló, valamint gyorsváltó és visszaváltás-asszisztens került az új CBR-re. Újdonság továbbá az Öhlins Electronic Control Suspension névre keresztelt, elektronikus szabályozású futómű, ami rendkívül precíz beállítási lehetőséget kínál.

Először a modell történetében megjelenik a Fireblade SP2 változat. Az SP2-t átrajzolt égéstere, áttervezett szelepei és dugattyúi, valamint könnyű Marchesini kerekei különböztetik meg az alapmodelltől, s Sports csomagot is kínál hozzá a Honda a gondtalan pályahasználat érdekében.

Szintén az Intermoton gurult nagyközönség elé a modellfrissítésen átesett CB1100 EX és az új CB1100 RS. Ez a két modell remekül példázza a Honda mérnökeinek egyedülálló precizitását, elég csak egy pillantást vetni az átformált, látható hegesztési varratok nélkül készülő új üzemanyagtartályra, mely maga a tökély.

A modellfrissítés részeként az oldalidomokat, az ülést, a hátsó sárvédőt és a lábtartókat is átdolgozták, így még karakteresebbé vált a CB, erre tesz rá egy lapáttal az új, fénydiódás világítás és a rövidebb, szebb hangon daloló kipufogórendszer.

Míg a CB1100 EX negyvenküllős, 18 colos, horganyzott acélkerekeken gördül, az RS kivitel dinamikus, café raceres formavilággal, 17 colos alumíniumfelnikkel, széles, sportos abroncsokkal, meredekebb villával és alacsonyabb kormánnyal érkezik a kereskedésekbe.

honda intermot 2016-1honda intermot 2016

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük