EseményekHírekMotorkiállítás

Három év kihagyás után visszatér az INTERMOT motorkiállítás

INTERMOT Motorkiállítás 2022Hosszú volt a várakozás 2018 óta, de az Intermot 2022-ben visszatér. Ez a hatalmas, 6 napos európai rendezvény a németországi Kölnben kerül megrendezésre október 4-9. között.

A szervezők 500 kiállító céget és márkát, új kiállításokat és bemutatókat, tesztpályákat – ahol a résztvevők minden tapasztalati szinten kipróbálhatják az új motorokat és robogókat – túrabemutatókat és versenyeket, sőt, még tetováló és borbélyüzletet is ígérnek a látogatóknak.

Az Intermot, a Nemzetközi Motorkerékpár, Robogó és E-Bike Vásár az év első vására az európai motorkerékpár- és robogórajongók számára. Mintegy 29 országból mintegy 500 kiállító cég és márka, köztük számos nagy név mutatja be új és aktuális modelljeit és termékújdonságait a nemzetközi szakkereskedelem és a motoros közösség számára.

A motorkerékpárok és robogók mellett az Intermot a kiegészítők, a ruházat, az alkatrészek, a hagyományok és az egyedi építések, valamint az utazási és műhelyfelszerelések területét is felöleli.

Az Intermot szervezője a Koelnmesse GmbH, a rendezvény koncepcionális támogatója pedig az esseni székhelyű Német Motorkerékpár-ipari Szövetség (IVM).

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az Intermot-on számos márka képviselteti magát, többek között az Aprilia, Benelli, BMW Motorrad, Energica, Honda, Horex, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, MSA (Voge), Suzuki, Triumph, Vespa és Zero. Az Intermot a kölni vásárvárosban a 7-es, 8-as és 9-es csarnokokban, valamint a szomszédos szabadtéri területeken kerül megrendezésre.

Elmarad az INTERMOT, az EICMA és nem lesz motorépítő világbajnokság sem

Bemutatók és tesztvezetések

Rendezvényközpontú vásárként az Intermot 2022 a kiállítási bemutatók mellett különleges rendezvényeket is kínál a látogatóknak a motorkerékpárok és robogók témakörében. A látogatók a közvetlenül szomszédos szabad területeken található különböző tesztpályákon maguk is kipróbálhatják az új modelleket.

Legyen szó kezdő vagy tapasztalt motorkerékpárosról vagy robogósról, mindenki számára van megfelelő tesztpálya: a már 15 éves újoncok a 125 köbcentis tesztpályán tehetik meg első köreiket, míg a tapasztalt motorosok a nagymotoros tesztpályán próbálhatják ki az új modelleket. Az e-tesztpályán minden az elektromobilitás körül forog. Szakértő felügyelet és oktatás lesz minden tesztpályán.

Október 7-9. között az Intermot-on Európa legjobb 40 kaszkadőrje versenyez az Európai Street Freestyle Bajnokságon. A FIM Europe (Fédération Internationale de Motocyclisme), a motorkerékpározás nemzetközi ernyőszervezete által szervezett versenyen csak abszolút szakértők dolgoznak.

Az Institute for Motorcycle Safety (ifz) a “biztonság” témájának szenteli magát a lélegzetelállító akcióshowkon. A kaszkadőrmutatványok, akciók és motoros bemutatók keveréke naponta négyszer kerül itt megrendezésre. A fontos biztonsági témák így egyedülállóan szórakoztató és emlékezetes módon kerülnek bemutatásra.

INTERMOT Motorkiállítás 2022

A fedett csarnokok

A termekben is izgalmas témákat fedezhetsz fel. Az Intermot legnagyobb custom kiállítása a 7-es csarnokban lesz látható, a Custombike magazin szervezésében. Ez a kiállítás számos kategóriát felölel, mint például a kisebb kétkerekűek (beleértve a kismotorokat, mopedeket, valamint a könnyű motorkerékpárokat), cafe racerek, chopperek, bobberek, cruiserek, roadsterek, dirtbike-ok, versenykerékpárok, gyári customok és radikális motorok is megjelennek itt.

Az egyes témakörökben emellett szakértői tanácsokat is kaphatsz a szakemberektől. Ha egy kis szünetre van szüksége a sok izgalomtól, akkor a Custom Lounge-ban hátradőlhetsz és beszélgethetsz a többi motorrajongóval.

A 7-es csarnokban a “Wrap my ride” különleges eseményen a motorkerékpárok, sisakok és csomagtartók professzionális csomagolására kaphatsz tájékoztatást. Legyen szó feltűnő dizájnról vagy leeső kövek elleni védőfóliáról, a csomagolási szcéna szakértői bemutatják, hogyan lehet az öntapadós fóliák segítségével helyesen felhordani a kiválasztott dizájnt a felületre.

Aki pedig új tetoválásra vágyik, vagy szakállát szeretné formába hozni, tehet egy rövid kitérőt az Intermot 7-es csarnokában található tetováló- és borbélyüzletbe.

INTERMOT Motorkiállítás 2022

A nagyszínpad

A motorkerékpár-rajongók a 8-as csarnokban találják az Intermot színpadát, a nagy megjelenés színpadát. Itt szakértői előadásokat követhetünk nyomon, amelyeken a motorozás világának legérdekesebb hírességei, influencerek és szakértők mutatkoznak be. Emellett rendkívüli motorkerékpárokat mutatnak be és díjátadásokat tartanak. Október 5-én itt adják át a Bike und Business szaklap által szponzorált “Az év motorosnője” díjat is.

A Motorrad magazin által bemutatott különkiállítás a 125 köbcentis motorok teljes világát öleli fel. A benzinmotoroktól az elektromos hajtásig, legyen szó cross/supermotóról, utcai/nakedről, robogóról vagy különlegességről, beleértve a cafe racereket, flat-trackereket és choppereket, minden megjelenik ezen a kiállításon.

A 125 köbcentis tesztpályán az összes kiállított modellt kipróbálhatod. És még csak jogosítványra sincs szükséged. A 15 év felettiek felnőtt kíséretében vehetnek részt a teszteken. Védőruházatról természetesen a helyszínen gondoskodnak.

INTERMOT Motorkiállítás 2022

A Koelnmesse-ről

A Koelnmesse rendezi az Intermot és a The Tire Cologne, a mobilitási szegmens két nagy nemzetközi szakvásárát, amelyeknek a németországi Kölnben található vásárközpont ad otthont. A Koelnmesse 2022-től a polisMOBILITY-vel, egy új, hibrid rendezvénnyel bővíti portfólióját, amely megmutatja, hogyan lehet és kell a jövőben a mobilitást a városokban megtervezni.

A The Tire Cologne a gumiabroncsok és kerekek mellett a gépjárművek szervizeléséhez és a gumiabroncs-felszerelő központok felszerelésére összpontosít, és átfogó termék- és szolgáltatáskínálatot mutat be a gumiabroncs-újrafutózáshoz, valamint a régi gumiabroncsok újrahasznosításához és ártalmatlanításához.

Az Intermot a motorizált kétkerekűek kiállítása, és bemutatja az elektromobilitás, a kiegészítők, a ruházat, az alkatrészek, a testreszabás, a túrázás és a műhelyfelszerelések legfontosabb újdonságait. A rendezvények központi, nemzetközi üzleti platformként szolgálnak, és gondosan célzott megközelítéssel hozzák össze az iparágat, hogy bemutassák a legújabb termékeket, fejlesztéseket és innovációkat.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük