fbpx

Túl a maximumon

Vasárnap, az előző napi bukását követően nem állt rajthoz Németh Balázs, helyét Juhász Dávid vette át (Juhász nem indult szombaton, mert a motorja túlzottan megsínylette az edzésen történt bukását). Szintén hiányzott a rajtrácsról Varga Gergely, aki a warm-upon akadt össze véletlenül egy másik versenyzővel, és a bukás során kulcscsontját törte.

 

A versenyt Juhász kezdte a legjobban, viszonylag hamar el tudott szakadni Dudástól, ám meg kapta helyette a nyakába Meklaut, aki rövid üldözés után átvette az első helyet és a leintésig sikeresen meg is őrizte azt. Juhász futott be másodikként, mögötte Dudás, Adorján Tamás, Benner Zsolt és Szabó Gábor végeztek. Utóbbi három versenyző nagyon jó csatát vívott. Az amatőrök másodjára is nagyot meccseltek, az első három sorrendje végül ugyanaz lett, mint az első futamban: Deák Attila, Bognár János és Krizsán Szabolcs.

Az összetett pontverseny állása

Profi kategória
1. Adorján Tamás 55 pont
Németh Balász 55 pont
2. Dudás Péter 52 pont
Varga Gergely 52 pont
3. Andy Meklau 50.5 pont
4. Benner Zsolt 47 pont

Amatőr kategória
1. Deák Attila 104 pont
2. Kriszán Szabolcs 72 pont
3. Markó Zoltán 58 pont
4. Halász Arnold 48 pont
5. Böér László 41 pont
6. Bognár János 40 pont

A Suzuki GSX-R Kupa futamai mellett, többek között az Alpok-Adria Bajnokság újabb fordulójára is sor került Pannónia-Ringen. Stock 600-ban Rizmayer Gábor képviselte a Team Suzukit, nem is akármilyen teljesítménnyel! Edzésen a legjobb köridőt elérve megszerezte Gábor a pole pozíciót. A versenyen egészen az utolsó három körig az élen ment, ám ekkor lelazult váltókarja miatt lelassult, sőt ez megzavarta őt annyira, hogy egy pillanatra el is hagyta pályát, és ezt követően „már csak” a hatodik helyre tudott visszajönni, itt fejezte be a futamot.

Stock 1000-ben Dudás Péter, Juhász Dávid képviselték a Team Suzukit, és mellettük több magyar kiválóság is rajthoz állt Suzuki nyergében. Meklau ebben a kategóriában is letette névjegyét, megszerezte az edzéselsőséget és a futamban is ő diadalmaskodott. Németh Balázs a nyolcadik helyről rajtolva nagyszerű hajrát mutatott be, és végül a második helyet szerezte meg.

Kispataki Viktor szintén fokozatosan gyorsulni tudott, csakúgy mint Dudás Péter. Előbbi a tizenötödik rajtpozícióból a hetedik helyig jutott, utóbbi a huszonharmadik helyről rajtolva a tizenkettedik helyen fejezte a futamot. Jól kezdte a hajrát Juhász Dávid is, aki 750 cm3-es motorjával küzdött az 1000-esek ellen, ám őt a sűrű mezőnyben egyszerűen fellökte egy figyelmetlen versenyző. Dávid a tizenegyedik helyről kényszerült kiállni.

Az Alpok-Adria Bajnokság stock kategóriáinak mezőnye egyébként oly népes lett, hogy a versenyfutamot két részletben kellett megrendezni, ennek fényében pedig még értékesebbnek tekinthetők a jó helyezések.Dudas motorjanak legibemutatojaNemeth Balazs Stock1000Rizmayer Gabor Stock600Suzuki GSX R Kupa 080525 Pannoniaring 01Suzuki GSX R Kupa 080525 Pannoniaring 03Suzuki GSX R Kupa 080525 Pannoniaring 06Suzuki GSX R Kupa 080525 Pannoniaring 07

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x