fbpx
EseményekHírekMotoros túra

Három temetés, egy avatás

motamot080524 3716Igazán feketésre sikerült az elmúlt péntek a motorosok számára. Három motoros társunkat is május 23-án temették.

Jó szívvel emlékszünk rájuk. Minden elhunyt motoros társunk tiszteletére a Mátrában emlékmű épül, ahol majd leróhatjuk tiszteletünket.

Megtisztítják a Kékestetőn álló motoros emlékhely környékét

sherrifArról, hogy Sheriff (Bistey László) május 9-én eltávozott közülünk, két órával a baleset után értesültem e-mailben. A miskolci motorosélet tősgyökeres és meghatározó alakja, az utóbbi években a Motorinfo újságírója volt. Tárgyilagos, bölcs hozzáállásával biztos pont volt, sokan figyeltek a véleményére.

Motoron halt meg, de motorosként kívánni sem kívánhatott volna különb halált! Lánya motorjával érkezett az M3-ason Budapestre, mikor érezte, hogy baj van. Szívinfarktust kapott, de még félre tudott húzódni az út szélére. Sheriff 55 éves volt, két motoros lány édesapja.

38Tüfő (Fűtő Attila), mint a Fekete Horgony motoros klub tagja él emlékemben. Alig 35 évesen, hosszú betegség után ment el. Az utolsó időben már csak a szeme, halvány mosolya volt, ami még emlékeztetett régi önmagára. Motorozott volna az utolsó pillanatig, de már ágyhoz kötötte a betegség. Közénk tartozott és tartozni is fog mindig. Kedvenc mondata sokáig a fülünkbe cseng még: „Jaaaajj de bírom, ezt a léha életet!”.

Még több kép a galériában!

kekKék (Gottl Frigyes) kb. 9 éve motorozott. Őt személyesen nem ismertem. Álmai motorján, egy Yamaha R1-en ment el a mennyországba május 5-én Csepelen. Ez volt a kedvence az összes eddigi motorja közül. Másfél éve kint dolgozott Angliában, júniusban szerette volna kiköltöztetni a motorját is. Akárhányszor hazajött, az első útja mindig a motorhoz vezetett.

Szerette nagyon a motoros fesztiválokat, és nagyon szerette a Mátrát. Ott ért le először a térdkoptatója… Talán innen jött a MOTaMOT alapítvány ötlete, hogy a Mátrában, a Kékestetőn, a motoros társakkal együtt letegyék az alapjait, egy olyan emlékműnek, amely nemcsak Kéknek, hanem az összes elhunyt motorosnak emléket állít.

motamot080524 3662

Az emléktúra május 24-én, szombaton Budapestről indult. Az előre bejelentkezett 4-5 motoros helyett hatalmas konvoj jött össze, akik rendezett sorokban, felvezetéssel, az alapítvány kocsijának kíséretében, nyugodt tempóban, motoroztak el a Mátrába a régi 3-as úton. A most megalapozott emlékhely az idők végezetéig hirdeti majd minden elhunyt motoros társunk emlékét.

motamot080524 3690

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x