fbpx

Tényleg olajos lett a kezünk olajcsere közben – Műhelytündérek Szervizszakkör

atnoforge csam muhelytunderek szervizszakkor 1 15Az olaj olyan a motornak, mint az embernek a vér. Az olaj átjárja a motor szívét, és keni az alkatrészeket. Ha nincs olaj, a motor sem működik, ahogy vér nélkül az ember sem élhetne. Ezért is fontos, hogy minden motoros tisztában legyen a motorolajjal kapcsolatos alapvető tudnivalókkal. 

Nem igaz, hogy a műszaki dolgokhoz csak a férfiak értenek, hiszen ez is egy olyan dolog, amit bárki meg tud tanulni. Az már viszont igaz, hogy gyerekkorunktól kezdve úgy vagyunk nevelve, hogy a szerelés, bütykölés és a műszaki dolgok a férfiak érdeklődési körébe tartoznak. Viszont ha már valaki nő létére motorozik, az azt feltételezi, hogy az átlag nőknél jobban érdeklődik a műszai dolgok iránt. 

Ezt bizonyatja az is, hogy a Csajok a motoron és az ATNO Forge által az első alkalommal megrendezett Műhelytündérek Szervizszakkör elnevezésű, csak nőknek szervezett motorbütykölős workhopon 10 lelkes résztvevő jelent meg, hogy megtanulja, és ki is próbálja, hogyan kell olajat cserélni egy motorkerékpáron. A klubműhely tökéletes helyszínnek bizonyult erre, ahogy Izrael Norbert, a tulajdonos is felkészülten és türelmesen magyarázta a tudnivalókat a lányoknak. 

Az előre eltervezett három órából végül három és fél lett, amit szünet nélkül végigszereltünk, mire mindhárom motorban kicseréltük a motorolajat és az olajszűrőket. Szinte elrepült az idő a rengeteg hasznos információt hallgatva, és csak utólag kapcsoltunk, hogy végül beszélgetésre és egymás megismerésére alig maradt néhány perc.  

A három különböző motor segítségével megfigyelhettük a különböző gyártók tervezési stratégiáit, és egyből mindenki kapott házi feladatot is: a szakkörön résztvevő motorok után otthon is meg kell keresnie mindenkinek a saját motorján az olajbetöltő és olajleeresztő nyílást, valamit az olajszűrőt is. 

atnoforge csam muhelytunderek szervizszakkor 1 70Megtudtuk például, hogy a ki tudja mikori gyártású, egyhengeres, épített Honda Dominator scramblernek a vázában is olaj van, és az olajszűrője egy kis fedél alatt rejtőzik a blokkban. A háromhengeres Triumphban viszont csak olajat tudtunk cserélni, mert az olajszűrő leszedéséhez szükséges speciális szerszám nem érkezett meg a szakkör idejéig. 

A négyhengeres Honda Hornet azért volt jó választás, mert ez egy népszerű modell a nők körében is, és a résztvevők között is volt olyan, akinek ilyen motorja van. Ő jól járt, mert hazatérve mindent csak le kell majd utánozia, amit a szakkörön megcsináltunk. A többieknek sem kell persze elkeseredni, hiszen a szakkörön tanultakat kipróbálhatják a saját motorjukon akár az ATNO Forge műhelyében az ajándékba kapott alkalom keretében.

atnoforge csam muhelytunderek szervizszakkor 1 85Az idő gyorsan elröpült, és mivel időközben szóbakerültek más kérdések is, nyilvánvalóvá vált, hogy erre a kezdeményezésre van igény, és a motoros nők szomjazzák az újabb információkat. 

Ha szeretnél időben értesülni a következő szervizszakkör időpontjáról, add meg az elérhetőséged, és emailben időben értesítünk majd a szakkör témájáról és időpontjáról is. 

{module Szervizszakkör értesítést kér gomb}

 

atnoforge csam muhelytunderek szervizszakkor 1 95

atnoforge csam muhelytunderek szervizszakkor 1 95

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x