EseményekHírekMotorverseny

Farkas Kevin tanulságokkal teli hétvégét zárt a Red Bull Rookies Cup második versenyhétvégéjén Jerezben

Farkas Kevin Red Bull Rookies Cup Jerez 2023A Road to MotoGP utánpótlás programjának legfontosabb versenysorozata a Red Bull Rookies Cup második versenyhétvégéjére Jerez-ben került sor.

Szombaton ideális körülmények között zajlottak a szabadedzések és az időmérő is. Kevin a 20. helyről várhatta a lámpák elsötétülését. A futamot végig 3 spanyol és egy ausztrál versenyző uralta.

A HUMDA Academy versenyzője szinte az egész versenyt Shinya Ezawa Japán, és Carter Thomson ausztráliai versenyzővel csatázta végig.
Farkas Kevint végül a 17. helyen intették le, azonban egy pályaelhagyás miatt egy hellyel hátrébb sorolták a versenybírók, így a 18. hely szerepel a neve mellett a végleges jegyzőkönyveben.

A futamot az idén 3. évét a Red Bull Rookies Cupban töltő spanyol Angel Piqueras nyerte meg.

Vasárnap felhős ég várta a korán kelt versenyzőket. Kevin versenye nem a terveiknek megfelelően alakult. Kevin rajtja nem jól sikerült a 20-21. helyre esett vissza, végül a 19. helyen ért át a vonalon. A futamot három spanyol versenyző uralta végig, és foglalták el a pódiumot.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kevin a versenyekről:

„A szombati futamot nagyon élveztem, sajnos elhagytam a pályát így egy hellyel visszaminősítettek. A vasárnapi futamon jöttek ki azok a problémák, amelyeken nagyon kell dolgoznunk. A versenyen semmi sem a terveink szerint alakult. Nehéz pozitívan beszélni egy ilyen hétvége után, amiben jelenleg csak a negatívumokat látom. De nem vagyunk elkeseredve, tudjuk min kell dolgozni ahhoz, hogy ezeket a hibákat Le Mans-ba ne kövessük el.”

Kevin a le mans-i pályát a Northern Talent Cup futamokból már nagyon jól ismeri. Ez mindenképp előny lehet két hét múlva, amikor a MotoGp-vel együtt ismét rajthoz állnak a jövő versenyzői.

A következő verseny Le Mans: Május 13-14

A versenyek végleges eredménye:

1. Verseny

 

Red Bull Rookies Cup Jerez 20232. Verseny

Red Bull Rookies Cup Jerez 2023

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük