fbpx

Ismerd meg az Anonymus60 rock bandát!

anonymus 60 zenekarAz Anonymus60 zenekar 2016 áprilisában alakult meg hatvani-, és annak szűk vonzáskörében élő, zenekedvelő fiatalokból. Hard rockot és heavy metalt játszanak, a legismertebb magyar rock-ikonoktól, illetve saját dalok is szerepelnek a repertoárjukban.

Így vallanak magukról: “A kezdetektől fogva szorgalmasan, általában heti egy, jelenleg heti kettő alkalommal próbát tartunk, hogy gyarapítsuk zenei repertoárunkat, illetve, hogy közösen gyakoroljunk, haladva ezzel a fejlődés nehéz útján.

Nagy öröm számunkra, hogy a tapasztaltabb zenészek időt fordítanak ránk, és jó tanácsokkal, ha kell, zenekari eszközöket kölcsönözvén vezetgetnek minket a fejlődés olykor nagyon fáradtságos útján.

A kezdetek óta átestünk néhány tagcserén, de annál nagyobb elánnal és friss energiával harcolunk, törekszünk megmászni a saját határainkat. Zenei irányzatunknak a Hard Rockot és a Heavy Metalt választottuk, a legismertebb magyar monumentális rock-ikonokat közvetítjük kedves közönségünk felé, de fontosnak tartjuk, hogy saját profilt is képviseljünk, ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a saját szövegű és hangszerelésű zenéinkre, melyeket stúdióminőségben is elkészítünk.

Hatvani és környékbeli zenekarok szívesen hívnak bennünket saját fellépéseik előtt zenélni, vagy akár vendégzenésznek is saját műsorukba. Dobosunk már több alkalommal játszott más zenekarokkal fiatal kora ellenére neves fesztiválokon, például Vecsésen is. Ezek az alkalmak kivétel nélkül nagyon jó hangulatúak szoktak lenni, számunkra is inspiráló, hiszen új kapcsolatokra, barátságokra és sok hasznos tanácsra tehetünk szert.”

– Ti, tagok, már régről ismertétek egymást? Hogyan jött a közös zenélés ötlete?

– Igen, a zenekar legénysége túlnyomó részt régebbről ismeri egymást. Az eredeti felállás szerint mindenki hatvani, ezáltal, mint a kisváros lakói, aktív látogatói voltunk a hatvani rockélet eseményeinek, így már jó barátság kötött minket össze a közös zenélés gondolatának létrejötte előtt is. Egyébként a Fehér Ádám és Fehér Attila gitárduó elég erősen kapcsolódik egymáshoz, hiszen Ádám édesapja és Fehér Attila édestestvérek.

A közös zenélés ötlete elég érdekes történet. A zenekar két, szintén városbéli, azóta már nem működő zenekarból származik: Kókai Tibor basszusgitáros, Fehér Attila szólógitáros, Fehér Ádám ritmusgitáros és Bangó Norbert énekes épp kiszálltak zenekarukból, én (Bódi László billentyűs) és Szabó Tímea dobos pedig az akkorra elfáradt zenekarunkból közös megegyezéssel távoztunk.

Kitaláltuk Timivel, hogy alapítunk egy zenekart, készültek a demófelvételek Speck János, a szintén helyi Treff zenekar (46 éve működő zenekar) alapítójának, zene-és szövegírójának, szólógitárosának segítségével és közreműködésével. Az Anonymus60 nevet egyébként ekkor találtuk ki.

Azóta, mint minden zenekar életében különböző okok miatt történtek tagcserék, így a jelenlegi felállás a következő:

Ladányi Zsolt – ének
Fehér Attila (Citrom) – szólógitár
Fehér Ádám – ritmusgitár
Kovács Attila – basszusgitár
Szabó Tímea – dob
Bódi László – billentyűs hangszerek.

Idő közben a hatvani zenekar berkeibe a közeli Hortról Kovács Attila basszusgitáros és a szintén közeli Gyöngyösről Ladányi Zsolt énekes csatlakozott.

Miért indultatok el a zenei pályán és miért azt a hangszert választottátok, amit?

Ladányi Zsolt (ének): Zsolt évtizedek óta foglalkozik zenéléssel, eredetileg billentyűs hangszereken játszik. Élete a Rock’n Roll, huzamosabb ideig vezette és szerkesztette a MaxiRádió “RockFaktor” című műsorát, ahol a magyar rockélet minden színfoltjával készített interjút, hosszabb műsorokat. Az Anonymus60 zenekarral is munkája kapcsán találkozott, velünk is készített egy kétórás rádiós műsort, ahol igen jó viszonyt épített ki velünk. Tartottuk a kapcsolatot.

Aztán Bangó Norbert ex-Anonymus60 énekes távozott a zenekarból, nekünk koncertek voltak lekötve, kellett egy énekes, vagy legalább egy “beugró”. Végső tanácstalanságunkban Zsoltot kérdeztük meg, hogy volna-e kedve velünk zenélni, és ő boldogan elfogadta, hiszen régi célja volt az, hogy egyszer kipróbálhassa magát énekesként is. Ennek már lassan két éve, azóta saját dalokat készítettünk, hamarosan stúdióba vonulunk a legújabb dalokkal, hogy kedvelőink jó minőségben hallgathassák őket.

Fehér Attila “Citrom” (szólógitár): Ő a zenekar örökifjú tagja, mindenki jó barátja a környékbeli rockvilágban. Citrom fiatal felnőtt korában szerzett egy gitárt, aminek ímmel-ámmal neki is állt jobb híján. Onnantól radikális fordulatot vett az élete, folyton azt nyüstölte, sok zenekarban megfordult, és végül közösen megalapítottuk a jelenlegi zenekarunkat, az Anonymus60-t, ahol saját elmondása szerint nagyon jól érzi magát. Citrom a banda egyik mozgatórugója, a ha saját dalokat szerzünk, mindig szólunk egymásnak és jön, hangszerelünk, nevetünk, igazi jó zenésztárs!

Fehér Ádám (ritmusgitár): Ádám számára Citrom miatt kikerülhetetlen volt a rockzene már gyerekkorától fogva. Ahogy szokták mondani: a mag jó földbe hullott és jól szárba is szökkent. Kapott egy gitárt, amin autodidakta módon kezdte el lepötyögni a kedvenc zenekarai dalait. Ahogy telt felette az idő, egyre ügyesebben használta hangszerét, megszülettek az első dalai, a zenekar Ördög lánya című dala Ádám keze munkáját dicséri. Ádám a zenekar nótafája, mindig megviccel minket akár egy Iron Maiden, akár egy George Michael dallal, mindenhová be tudja őket játszani bármilyen módon, mi pedig kapkodjuk a fejünket, hogy vajon ez a dal eddig is így szólt-e?!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x