EseményekHírekMotorkiállítás

Motorépítő bajnokságot hirdetett a BMW Motorrad

BMW Motorrad Costumizing Championship 2023A BMW R 18 évek óta világszerte lenyűgöző customizing-alkotások létrehozására inspirálja a motorkerékpár-rajongókat. A közelgő BMW Motorrad Customizing Bajnokság célja most az, hogy kellő elismerésben részesítse a BMW R 18-ashoz kapcsolódó kiemelkedő kreativitást és művészi kézművességet.

A BMW Motorrad Customizing Championship 2023. április 11. és szeptember 29. között kerül megrendezésre. Ez az izgalmas verseny a BMW Motorrad globális márkakereskedői hálózatának kezdeményezése, amelyben 18 ország 150 márkakereskedője már megerősítette részvételét. A világ minden tájáról összegyűjtik a motorkerékpárok rajongóit, hogy megmutassák a BMW R 18 motorkerékpárok személyre szabásában rejlő kreativitást.

A BMW Motorrad R 18-as sorozatának négy modelljét – az R 18, az R 18 Classic, az R 18 B és az R 18 Transcontinental modelleket – használhatják fel a motorépítők. A BMW R 18 letisztult, korszerű technológiát és karcsú, áramvonalas formatervet mutat, amely biztosan felkelti a figyelmet. A forma és a funkció tökéletes egyensúlyát megteremtő BMW R 18 a mérnöki munka és a formatervezés igazi remekműve.

Az R 18-as család valamennyi tagja rendkívül átalakításbarát felépítéssel rendelkezik, amely könnyű testreszabást és optimális individualizálást tesz lehetővé: ez állt a középpontban, amikor az R 18-as sorozat eredetileg megtervezésre került.

A Sapka által épített BMW R 18 is ott volt az idei BMW Motorrad Days-en Berlinben

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Nagy örömmel indítjuk útjára az első BMW Motorrad Customizing Bajnokságot” – mondta Stephan Reiff, a BMW Motorrad ügyfél-, márka- és értékesítési vezetője. “Ez a verseny a BMW Motorrad márkakereskedői hálózat és a motorkerékpár-rajongók szenvedélyének és kreativitásának ünnepe, és már alig várjuk, hogy lássuk, a résztvevők milyen új R 18-as családtagokkal rukkolnak elő.”

A BMW Motorrad Customizing Championship 2023 győztesei számos izgalmas nyereményt kapnak, többek között lehetőséget arra, hogy egyedi motorkerékpárjaikat világszerte jelentős motorkerékpáros rendezvényeken mutassák be.

Nagy világdöntő a BMW Motorrad Welt megnyitóján Berlinben lesz.

A Customizing Bajnokságon a kereskedők és a rajongók szabad stílusú formában mutathatják meg kreativitásukat. A résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy saját egyedi dizájnjaik és ötleteik, valamint a BMW Motorrad által kínált kiváló minőségű alkatrészek és kiegészítők széles választékának felhasználásával alakítsák át motorkerékpárjaikat.

A nemzeti versenyeken minden résztvevő országból kiválasztják a két legjobb custom motorkerékpárt, amelyek részt vehetnek a nemzetközi elődöntőn. Ebben az elődöntőben végül hat motorkerékpárt választ ki a szakértő zsűri, egyet pedig közönségszavazás útján a nagy világdöntőbe. Erre a berlini BMW Motorrad Welt megnyitóján, 2023. szeptember 29-én kerül sor.

Mi a jó a cipzárban? – a csapatban motorozás szabályai

Az alábbi országok BMW Motorrad márkakereskedői már megerősítették részvételüket a Customizing Championship 2023 versenyen: Ausztrália, Ausztria, Kanada, Kína, Csehország, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Mexikó, Lengyelország, Portugália, Dél-Afrika, Spanyolország, Svájc, Dél-Afrika, Ukrajna, Egyesült Királyság, Egyesült Államok és USA.

A Nemzetközi elődöntő és szavazás a legjobb motorokra 2023. július 31. – augusztus 14. között zajlik, a Világdöntő Berlinben: 2023. szeptember 29-én lesz.

Nemzetközi szakértőkből álló zsűri

  • Thor Drake motorkerékpár-építő és vállalkozó. Ő a See See Motorcycles alapítója, ami egy egyedi motorkerékpár bolt és kávézó az Oregon állambeli Portlandben. Drake 1977-ben született Montanában, és a motorkerékpárok iránti szenvedélyével nőtt fel, majd hobbijából végül karriert csinált.
  • Michael Lichter fotós és kurátor, aki leginkább a motorkerékpár-iparban végzett munkájáról ismert. 1951-ben született a coloradói Boulderben, és az 1970-es években kezdte fotós karrierjét. Lichter azóta a motorkerékpáros közösség egyik legismertebb és legelismertebb fotósává vált.
  • Roland Sands motorkerékpárversenyző és formatervező. A kaliforniai Long Beachen született 1974-ben, és a motorkerékpár-iparban nőtt fel, édesapja bajnok versenyző és utángyártott alkatrészek gyártója volt. Sands az 1990-es években kezdte saját versenyzői karrierjét, és olyan versenyeken indult, mint az AMA 250GP és a MotoGP világbajnokság.
  • J. Shia nemzetközileg elismert és díjnyertes motorkerékpár-építő és -tervező. Ő a Madhouse Motors alapítója, ami egy egyedi motorkerékpárokat forgalmazó üzlet, amely a Massachusetts állambeli Bostonban található. Shia 1977-ben született Kaliforniában, és a motorkerékpárok iránti szenvedélyével nőtt fel, végül hobbijából karriert csinált.
  • Giuseppe Roncen, a Lowride című olasz autós és motoros magazin szerkesztője és szerzője. 1964-ben született. A motorkerékpárok iránti szenvedélye Olaszországban kezdődött, ahol elkészítette első egyedi motorját, miután korábban a filmiparban dolgozott. 1994 óta újságíróként dolgozik, és azóta ír többek között café racerekről, cruiserekről és még sok más motoros témáról.
  • Yuichi Yoshizawa egy jól ismert custom építő Japánból, aki többféle stílusban készít motorokat. Ő az egyik tulajdonosa a Custom Works Zon nevű híres műhelynek, amely számos nemzetközi díjat nyert, és többek között a “Departed” megalkotója.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük