fbpx
HírekMotorbemutatóMotorok

Az MV Agusta “America” modelljei az Egyesült Államok előtt tisztelegnek

MV Agusta Dragster RR SCS America1973-ban mutatták be az ikonikus MV Agusta 750S-t, amely az amerikai zászló színeiben pompázott, hogy kiemelje ennek a különleges piacnak a fontosságát. Sok évvel később, 2004-ben az “America” név egy másik modellhez, a Brutale 750-hez társult.

Ez a motorkerékpár teremtette meg a sportos naked szegmenst. 2012-ben egy másik négyhengeres lopta el a színpadot: a Brutale 1090 RR America. Ez a modell volt az MV Agusta addig gyártott legerősebb nakedje.

Öt évvel később, 2017-ben egy új platformot vezettek be, amely megszülte a háromhengeres Brutale 800 RR America-t, amely a design, a teljesítmény és a motortechnológia kombinációjával tűnt ki. Ezt a modellt 2018-ban követte a Dragster 800 RR America, egy exkluzív, mindössze 200 darabos limitált szériás modell.

Ma, 2023-ban az MV Agusta a legfontosabb piacát ünnepli egy új, exkluzív, 300 darabos kiadású új MV Agusta Dragster RR SCS America modellel. Ez az egyedi számozású, különleges kiadású modell, amely csak Észak-Amerikában kapható, része az MV Agusta stratégiai elképzelésének és e piac hangsúlyozásának az MV Agusta jövője szempontjából.

Az MV Agusta “America” változatai az Egyesült Államok, a szabadság, a kalandok, az epikus utazások földje előtt tisztelegnek. És természetesen a versenyzés előtt is.

Ez az új egyedi kiadás különlegessége a dedikált színösszeállítás, amely elődeihez hasonlóan az amerikai zászló színeit idézi, és egy dedikált üléssel egészül ki, amelyen kézzel varrott “America Special Edition” felirat olvasható.

A részletekre való odafigyelés az aerodinamikus szénszálas kerékborításon, a dedikált színösszeállítással együtt, valamint az üzemanyagtartályon is látható. Az egyedi sorozatszám – 001-től 300-ig – lézergravírozással van a felső háromszoros bilincsbe vésve.

A mellékelt speciális alkatrészcsomag tartalmazza az átlátszó SCS kuplungfedelet, a dedikált motorburkolatot és egy eredetiségigazolást. A kiegészítőként kapható különleges alkatrészek közül kiemelkedik az Akrapovič titán sportkipufogó dedikált ECU-val, amely lehetővé teszi a maximális teljesítmény növelését 148 lóerőre 12 800-as fordulatszámon, tovább hangsúlyozva a motorkerékpár agresszív karakterét.

MV Agusta Dragster RR SCS America 09 MV Agusta Dragster RR SCS America 10 MV Agusta Dragster RR SCS America 13 MV Agusta Dragster RR SCS America 12 MV Agusta Dragster RR SCS America 11 MV Agusta Dragster RR SCS America 20 MV Agusta Dragster RR SCS America 08 MV Agusta Dragster RR SCS America 22 MV Agusta Dragster RR SCS America 15 MV Agusta Dragster RR SCS America 03 MV Agusta Dragster RR SCS America 05 MV Agusta Dragster RR SCS America 07 MV Agusta Dragster RR SCS America 21 MV Agusta Dragster RR SCS America 16 MV Agusta Dragster RR SCS America 06 MV Agusta Dragster RR SCS America 14 MV Agusta Dragster RR SCS America cimlap MV Agusta Dragster RR SCS America 18 MV Agusta Dragster RR SCS America 04

A híres Dragster RR SCS alapján készült egyedülálló motorkerékpár az izgalmas teljesítményt prémium kategóriás műszaki alkatrészekkel ötvözi, beleértve a Rekluse-val közösen kifejlesztett SCS automata kuplungot.

Az MV Agusta Dragster RR SCS America egyesíti a rendkívüli figyelmet a részletekre, egy szupersportmotor technikai alapjaival. A kompakt és erős soros-hármas motor a már említett SCS 3.0 kuplunggal párosulva, amely megszünteti a kuplungkar szükségességét, valamint a MotoGP-ből származó ellenforgó forgattyús tengely és a kivehető váltó olyan megoldások, amelyek csak az MV Agusta modellekben találhatók meg.

Az elektronikus Ride By Wire csavarkulcs ellenforgást is tartalmaz, amelyet csak nemrég vezettek be a kínálatba, és amely javítja az irányíthatóságot és az érzést a kanyar közepén, valamint progresszívabbá teszi a sebességtartó automatika kikapcsolását. A fejlett 6 tengelyes inerciális platform lehetővé teszi a motoros számára, hogy teljes mértékben kihasználja a kipörgésgátlót, az első emelésvezérlést és a kanyarodási funkcióval ellátott ABS-t.

Ez meg milyen motor? A motorkerékpár stílusokról részletesen

A 8 fokozatban állítható kormánycsillapító nagy sebességnél is növeli a Dragster RR SCS America dinamikáját és biztonságát. A fékrendszert úgy tervezték, hogy rendkívül erőteljes és biztonságos lassítást biztosítson a négydugattyús Brembo radiális féknyergekkel ellátott, kettős 320 mm-es első féktárcsáknak köszönhetően.

Az 5,5″-os TFT-kijelző minden fényviszonyok között nagyon jól leolvasható, és a frissített szoftver előnyeit élvezheti.

A műszerfal a forradalmi MV Ride alkalmazással kapcsolódik, amely számos testreszabási és csatlakoztatási funkciót kínál. Végezetül, a geolokációval ellátott Mobisat lopásgátló rendszer a Dragster RR SCS America minden tulajdonosának nyugalmat nyújt.

A MV Agusta Dragster RR SCS America kizárólag a kiválasztott MV Agusta márkakereskedésekben kapható Észak-Amerikában, július 11-től.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x