HírekMotorbemutatóMotorok

Bemutatták az új Buell Super Cruiser modellt

Buell Super Cruiser Roland SandsA Buell Motorcycle elfordul a sportmotoros örökségétől a hamarosan megjelenő Buell Super Cruiserrel, egy klub stílusú hot-rod cruiserrel, amely a Harley-Davidson híres FXR alvázának örökségére támaszkodik, amelyet eredetileg Erik Buell készített.

A Super Cruiser koncepció a Buell vezérigazgatója, Bill Melvin és a neves customizer, Roland Sands közötti beszélgetéssel kezdődött. Melvinnek csak egy vázlatot kellett látnia Sands-től, hogy jóváhagyja a koncepciót, és zöld utat adjon a Buell meglévő sportmotoros hajtásláncára épülő prototípusnak.

“Az FXR volt a múzsánk ehhez a motorhoz” – mondta Sands. “A V-Twin vásárlók számára az FXR valóban a motorozás lényegét képviseli, és ezt az esztétikát kölcsönöztük ehhez a motorhoz. Tiszteletben tartjuk azt a tényt, hogy Erik Buell részt vett a motor (az FXR) tervezésében, és ez szabad kezet adott nekünk, hogy ezt a Buell-lel közösen építsük meg.”

Február 10-én Sands a kaliforniai Long Beachen található lenyűgöző Roland Sands Design komplexumában a média előtt megbőgette a Super Cruisert, és a Buell 175 lóerős V-Twinjét bömböltette nagy ovációt kiváltva.

“Amikor Bill először megkeresett minket, hogy építsünk egy nagy teljesítményű cruisert a Buell motorjával, olyan volt, mintha a motor magától tervezte volna magát” – mondta Sands, akinek nem idegen a sportos cruiserek építése. “Figyelembe véve a Buell történelmét és a piac igényét egy igazán nagy teljesítményű cruiserre, valamint a meglévő Buell vázalkatrészek, motor és gördülő készlet építési minőségét, a projekt természetes volt.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hivatalosan is visszatért a megtörhetetlen Erik Buell

“Több mint 20 éve dolgozom ilyen projekteken” – folytatta Sands – “és ez az első alkalom, hogy a tipikus V-Twin teljesítményre jellemző, a súly, a motor szélessége és hossza miatti kompromisszumok nélkül tudtunk építeni egy nagyteljesítményű cruisert”.

Bár a Super Cruiser még csak a fejlesztési szakaszban van, a Buell képviselői izgatottan várják, hogy 2025-re gyártásba kerüljön.

“A dizájn a nyugati parti szcénához illik, ahol a testreszabás a motorkerékpáros kultúra része” – mondta Melvin. “Roland pedig lelkesedett azért, hogy a Buell technológiát beépítse ebbe a kultúrába, és megalkossa a leggyorsabb, legmenőbb cruisert a piacon.”

A Super Cruiser egy új acélcsöves vázat használ, amelyet a Buell folyadékhűtéses V-Twin motorja köré tekernek, ami 175 lóerőt ad a mindössze 450 kilogrammos csomaghoz. A Buell meglévő fordított villájával, alumínium lengőkarjával, kerekeivel és a cég egyedi peremkeresztmetszetű első fékrendszerével kombinálva az eredmény egy olyan gép, amely Sands szerint nem kéreti magát a nagy teljesítményű motorok iránti törekvéseivel.

“Számomra” – jegyezte meg Sands – “ez az, ami most a badass – ez a profil, ez a stílusú motor. Megáll, megy, gurul, nagyon jól veszi a kanyarokat, kényelmes és gázos. Csak felpattansz a motorra, és máris keményebbnek érzed magad – ez a tiszta hozzáállás. Amikor felülsz a motorra, úgy érzed, hogy vagány vagy, és ez jelent valamit.”

Roland Sands dragstert épített a BMW R 18-ból – VIDEÓVAL!!!

Melvin hozzátette, hogy a Buell mindig is fontolgatta egy cruiser építését. “A piac tele van olyan amerikai gyártókkal, amelyek leginkább a nagy, nehéz motorokról ismertek – nem pedig a gyors, dögös motorokról, mint az 1930-as évek híres V-Twinjei. A mi Buell Super Cruiserünk lesz a legdögösebb motor a piacon. Pont.”

A Super Cruiser, jegyezte meg Sands, “egy olyan motor, amit a Harley-nak már 20 évvel ezelőtt kurvára meg kellett volna építenie. Vajon a Harley ránéz erre a dologra, és azt mondja majd: ‘Basszus, ezt a motort kellett volna megépítenünk?’? Talán.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük