HírekMotorokMotorozás

Szépségkirálynő tuk-tukon

semmiA Miss World Hungary 2005-ös győztese, Semmi-Kis Tünde elindul az IndianARC autoriksa túlélő túrán.

A motorimádatáról ismert szépség alig várja, hogy elkezdődjön a világ legrázósabb túlélő futamaként is ismert verseny. „Természetesen azért indulok, hogy én legyek az első hivatalos autóriksa-világbajnok” nyilatkozta Semmi-Kis Tünde. Tamil-Nadu tartományban már készülnek a méltó fogadásra. „Indiában királynőnek kijáró tisztelettel fogjuk fogadni Miss Hungaryt” biztosította az újságírókat Aravind Bremanandam, a verseny főszervezője. A dél-indiaiak roppant szerencsések, ugyanis a szépségkirálynő partnere egy hasonlóan vonzó barátnője lesz.

A riksarally augusztus 21-28. között kerül megrendezésre az indai Tamil Nadu tartományban. A versenyzőknek kidekorált autoriksáikon egy hét alatt 1000 kilométert kell megtenniük Dél-India embert próbáló útjain. Ködös dzsungeleken, pálmafás tengerpartokon, emberekkel teli utcákon, monszunesőkön és lehengerlő indiai tömegeken keresztül vezet útjuk a célba. A versenyben bárki részt vehet, tekintet nélkül tapasztalatra, nemzetiségre és korra. A riksákat a szervezők biztosítják.

Tűsarok és krosszcsizma – Semmi-Kis Tünde, aki nem csak beszél a motorozásról

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A háromkerekű autoriksa a riksa motorizált változata, akár három ember is ülhet benne. Kedvező fogyasztása és kis mérete tökéletesen alkalmassá teszi ezt a járművet a városi forgalomra. A sebessége elérheti az 50 km/órát. A legkedveltebb közlekedési eszköz Indiában, Pakisztánban, Nepálban és Sri Lankán. Több neve ismert: autoriksa, motoriksa, tuk-tuk és India sok részén egyszerűen csak autó.

A futam másik szervezője a Budapest-Bamako rally megálmodójaként is ismert Villám Géza. „Eddig 25 csapat jelentkezett, magyarok, angolok, indiaiak, ausztrálok és még több más nemzet képviselői” tájékoztatott az ex-rádiós. „Tündének azt üzenem, hogy ha egy királynő és egy ász találkozik, az ász viszi a királynőt” tette hozzá.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük